Norocul ți-l faci și singur

FC Hermannstadt are șansa de a profita de baraj, la fel ca în sezonul trecut, pentru a rămâne în Liga I. Meciurile decisive, în compania CS Mioveni, sunt programate sâmbătă și miercuri.

FC Hermannstadt are de trecut, în două manșe, de CS Mioveni, pentru a rămâne în Liga I  (foto: facebook/FCH)

Aproape ireal, FC Hermannstadt a folosit avantajul terenului… advers, pentru a se califica la barajul de rămânere în prima ligă. În 10 etape, a câștigat la Arad, Voluntari și Iași, iar în ultima etapă din play-off a învins FC Argeș, pe „neutru“, la Cluj, meci considerat „acasă“. Suntem favoriți acum la barajul de rămânere în Liga I.

Doar în deplasare

E clar că FC Hermannstadt nu s-a simțit prea bine jucând un nou sezon întreg departe de terenul pe care se antrenează, departe de fani, departe de susținători. La fel ca în sezonul precedent, echipa sibiană e nevoită să joace cu „sabia lui Damocles“ deasupra capului până în ultimul minut, perspectiva unei eventuale retrogradări în Liga secundă având să bage spaima în jucători, staff-ul tehnic, sponsori. Din  fericire, în ultimele 2 etape, elevii lui Eugen Beza au gestionat perfect criza în care s-au aflat și au câștigat de fiecare dată, la limită, pentru o calificare aproape imposibilă la baraj.

Raze de speranțe

Mai mult, situația de la club, cu salarii neplătite la timp, antrenor principal plecat la greu (Liviu Ciobotariu), teren propriu în șantier, suporteri ținuți departe de pandemie, pare să se îndrepte. Con-A, firma pe care a încăput modernizarea Stadionului Municipal, e în grafic și cel mai probabil va preda lucrarea la timp, astfel că în sezonul viitor vom putea juca, în sfârșit, „acasă“. De asemenea, zilele trecute a fost anunțată posibila înregimentare, pentru sezonul următor, a lui Dani Coman, în postul de președinte sau director general al clubului sibian. Nu e nimic sigur, însă e o lovitură de imagine, un balon de încredere pentru fotbaliștii sibieni, înainte de meciurile decisive. „Am discutat cu mai multe cluburi, este adevărat. Şi cu Hermannstadt, unde sunt oameni cu care sunt într-o relaţie bună, dar încă nu am semnat nimic cu nimeni. Sigur este că nu voi mai sta la Astra. Când va fi să semnez cu altă echipă, veţi afla“, a declarat Dani Coman pentru digisport.ro.

Cu spectatori

CS Mioveni, adversara noastră din următoarele zile, s-a calificat de pe locul 3 la barajul de promovare în Liga 1. S-a impus cu 1-0, duminică, pe teren propriu, în fața nou promovatei Rapid București, în ultima etapă a Ligii secunde. Unicul gol al partidei a fost marcat de fostul jucător al FCH, Ștefan Blănaru, în minutul 65. „ Accesul spectatorilor la meciul de baraj cu Hermannstadt, de sâmbătă, este permis în limita a 25% din capacitatea Stadionului Orășensc, dar numai în anumite condiții. Intrarea generală va fi 10 lei, la meciul de la Mioveni, dar accesul publicului va fi permis în limita a maxim 25% din capacitatea stadionului. Biletele se pun în vânzare în zilele de joi și vineri (între orele 10.00 – 15.00) la sediul clubului și la Stadionul Central Mioveni, iar sâmbătă până la ora de start a meciului numai la stadionul central Mioveni. Conform protocolului medical elaborat de Federatia Română de Fotbal și Ministerul Sportului, toți spectatorii prezenți la meci, inclusiv copiii, trebuie să prezinte la intrarea în stadion un act de identitate, alături de dovada vaccinului împotriva virusului SARS-COV-2, pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau un rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. De asemenea, spectatorii care iau loc în tribune, trebuie să știe că sunt obligați să poarte măștile de protecție și să păstreze distanța socială“, anunță CS Mioveni.

Tragere la sorți

În urma tragerii la sorți efectuate la sediul FRF, FC Hermannstadt va juca în deplasare primul meci al barajului de menținere/promovare în Liga 1, contra celor de la C.S.Mioveni, sâmbătă, 29 mai 2021. Returul este programat miercuri, 02 iunie 2021, pe Stadionul Gaz Metan Mediaș.

Meciurile de baraj pentru menţinere/promovare în Liga 1

Sâmbătă 29 mai – meciurile tur:

  • Ora 15,30 CS Mioveni – Hermannstadt
  • Ora 18, Dunărea Călăraşi – FC Voluntari

Miercuri 2 iunie – partidele retur:

  • Hermannstadt – CS Mioveni
  • FC Voluntari – Dunărea Călăraşi

 

„Suntem alături de voi, de cei din teren și de pe bancă, e șansa noastră de a rămâne în prim-planul fotbalului românesc. Vă rugăm să jucați pentru noi, cei care vă iubim! Vrem în Liga I. Credem în voi! În dorința voastră de victorie ne e speranța! Hai FCH!”

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*