Numărul nașterilor de la maternitatea din Sibiu a crescut pentru al șaptelea an consecutiv

Pentru al șaptelea an consecutiv, datele statistice consemnate au indicat creșterea numărului de copii născuți la Maternitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.

Astfel, în 2019 au fost înregistrate 3.098 de nașteri, dintre care 68 au fost gemelare și patru de tripleți, numărul nou-născuților fiind de 3.174, cu aproape 3% peste cel din 2018. Din totalul nou-născuților, 1.652 sunt băieți și 1.552 de fete.

Cea mai prolifică lună din anul precedent a fost septembrie. “Recolta de toamnă” a adus 297 nou-născuți (160 băieți, 137 fete). Cei mai puțin copii au venit pe lume în luna februarie, când s-au consemnat 222 nou născuți (109 băieți, 113 fete).

„Ne bucurăm că ne-am menținut pe această direcție ascendentă, pentru că a da viață este cel mai frumos lucru al existenței noastre. Principalele motive care atrag mămicile către serviciile maternității de stat sunt condițiile foarte bune pe care le oferim, atât raportat la facilitățile de cazare, cât și la capitolul îngrijire și tratament”, au declarat medicii maternității.

Maternitatea din Sibiu este una complet renovată și modernizată, iar calitatea serviciilor oferite este una de nivel european, mamele şi copiii fiind îngrijiţi în spații corespunzătoare, de la cabinete, săli de nașteri, sălile de operații și până la saloanele de tip roaming-in, cu două paturi și grup sanitar propriu), unde sunt cazate mămicile împreună cu bebelușii. De asemenea, personalul medical al maternității are printre cele mai bune rezultate din țară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*