O mână de ajutor

Asociaţia Patronatul Medicinei Integrative, în parteneriat cu Institutul Postliceal Phoenix, organizează cursuri gratuite de formare profesională pentru persoanele cu dizabilități în trei domenii foarte căutate la ora actuală pe piaţa muncii.

 FOTO: Cursanţii vor deveni specialişti autorizaţi în resurse umane, creaţie publicitară sau TIC

FOTO: Cursanţii vor deveni specialişti autorizaţi în resurse umane, creaţie publicitară sau TIC

Inițiativa face parte din proiectul „Reţea regională pentru promovarea şi aplicarea conceptelor economiei sociale în vederea creşterii şanselor de reinserţie socială a persoanelor cu dizabilităţi”. Oferta programului cuprinde inițiere pentru ocupațiile: inspector resurse umane, art director și operator introducere, prelucrare, validare date. Cursurile se adresează persoanelor cu dizabilităţi perceptiv auditive, perceptiv vizuale, perceptiv motorii şi alte tipuri de dizabilităţi, din mai multe judete din țară, printre care și Sibiul.

Beneficiile programului

Programul este cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, şi are ca scop susținerea și creșterea șanselor de inserţie socială a persoanelor dezavantajate, explică organizatorii. Principalele beneficii pentru persoanele interesate să aplice pentru aceste cursuri sunt șansele sporite de a fi asimilate pe piața muncii, după ce ele vor obţine calificarea oficială în Tehnologia Informațională și Telecomunicații(TIC), creație publicitară sau, după caz, resurse umane. În baza cursurilor sunt incluse sesiuni de consiliere și orientare profesională, furnizate de specialisti în domeniu. Pachetul educațional este împărțit pe un modul teoretic și o perioadă practică, este asigurată de către un tutore, pentru fiecare cursant. Printre activităţile programate se numără şi organizarea de târguri, expoziții sau campanii pentru angajare. Certificatele obţinute sunt autorizate de către Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi recunoscute de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi au valoare de certificat de absolvire curs de iniţiere.

Cum te înscrii
Sibienii interesaţi trebuie să depună un dosar care să conţină cererea de înscriere, certificat de handicap, CV în format Europass, semnat pe fiecare pagină, copie după cel mai recent act de studiu, copie după actul de identitate, copie după certificatul de naştere, copie după certificatul de căsătorie (dacă este cazul) si o adeverinţa de la medicul curant cu menţiunea: „apt pentru a participa la cursuri de formare profesională”. Dosarele pot fi trimise la adresa de e-mail cursuri@paces.ro sau la sediul PMI, Regiunea Centru, situat în Braşov, str. Mihail Kogălniceanu, nr. 23, bl. C7P1.

420
de locuri sunt disponibile pentru candidaţii din Sibiu, Bucureşti, Ilfov, Braşov, Alba, Mureş, Harghita, Covasna, Constanţa, Vrancea, Brăila, Galaţi, Tulcea şi Buzău

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*