Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat al Municipiului Sibiu a început la jumătatea lunii februarie 2013 o nouă acţiune de identificare a maşinilor abandonate pe domeniul public. Acţiunea a fost planificată pe zone, iar până în prezent au fost efectuate verificări în teren în zona centrală, în cartierul Vasile Aaron şi în cartierul Hipodrom.

 

 

În zona centrală, limitată de străzile Malului, Cibinului, Abatorului, Ştefan cel Mare, Constantin Noica, Andrei Şaguna, Şoseaua Alba Iulia au fost identificate 39 de autovehicule care erau vizibil degradate sau prezentau semne clare care indicau faptul că nu sunt utilizate de proprietarii lor. În cartierele Vasile Aaron şi Hipodrom au fost identificate 205 astfel de autovehicule.

Inspectorii municipalităţii au afişat somaţii pe parbrizul acestor autovehicule, rugând proprietarii să elibereze domeniul public în maxim 10 zile. În caz contrar autovehiculele vor fi declarate abandonate sau fără stăpân, vor fi ridicate şi vor intra în proprietatea Municipiului, conform prevederilor legale, urmând a fi valorificate ca fier vechi. Anul acesta au intrat în proprietatea Municipiului un număr de 17 astfel de autovehicule, după parcurgerea procedurii legale.

Serviciul Public de Administrare a Domeniului Public şi Privat va continua această acţiune şi în celelalte cartiere ale Sibiului, următoarele în care se va desfăşura această acţiune fiind cartierele Ştrand şi Valea Aurie. Scopul proiectului este eliberarea locurilor de parcare şi degajarea zonelor verzi de aceste autovehicule care nu mai sunt utilizate de proprietarii lor.

Mirela Gligore

Şef Serviciu de Presă şi Comunicare

Primăria Municipiului Sibiu

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.