O nouă provocare pentru părinţi

Pregătirile pentru clasa pregătitoare sunt în toi la Sibiu. Viitorii elevi au ocazia să viziteze şcolile şi spaţiile unde se vor desfăşura orele, în cadrul „Zilelor porţilor deschise“.

Şcolile şi-au deschis porţile pentru micuţii care vor veni în clasa pregătitoare. Sibienii mai au câteva zile la dispoziţie pentru vedea spaţiile în care se vor desfăşura cursurile şi pentru a discuta cu dascălii. Totodată, în perioada 1-12 aprilie se organizează întâlniri de informare cu părinţii. Aproximativ 4.000 de copii din Sibiu sunt aşteptaţi să înceapă clasa pregătitoare, în 239 de clase. „Anul trecut, copiii puteau trece direct în clasa I şi atunci mulţi părinţi au preferat să-şi înscrie copiii direct în clasa I, fiind mai puţini în clasa pregătitoare“, explică inspectorul şcolar Diana Bucuţă. Părinţii îşi pot înscrie copiii şi online, nu numai la sediul unităţilor de învăţământ. Completarea cererilor tip de înscriere are loc în perioada 2-22 aprilie. Validarea cererilor se face la sediul unităţilor, de luni până vineri, între orele 8.00-20.00 şi sâmbăta între orele 8.00-13.00.

 

 

Germană pentru toată lumea

 

Tot ca o noutate pentru anul şcolar 2013-2014, Inspectoratul a decis să nu mai aloce circumscripţii şcolare pentru secţia de germană. Astfel, părinţii îşi vor putea înscrie copiii la una dintre şcolile cu predate în limba germană, indiferent dacă locuiesc în aproprierea şcolii respective sau nu. „Dacă vor fi mai mulţi elevi decât locurile disponibile se vor face evaluări a competenţelor de limbă“, a precizat Bucuţă. În Sibiu, există 225 de locuri disponibile la secţia de limba germană: câte o clasă la Liceul „Onisifor Ghibu“, şcoala nr. 18, Liceul Pedagogic, Colegiul Naţional „Octavian Goga“ şi şcoala nr. 4, respectiv câte două clase la ţcoala „Nicolae Iorga“ şi şcoala nr. 2. Prima etapă de înscriere va avea loc în perioada 23-29 aprilie. În cea de-a doua etapă de înscriere, care va începe în 7 mai, părinţii vor putea alege dintre trei unităţi de învăţământ în care mai sunt locuri disponibile, altele decât şcoala de circumscripţie. Anul acesta, locurile rămase libere la şcolile de circumscripţie în prima etapă nu vor fi rezervate, în a doua etapă de înscriere, pentru copiii care locuiesc în zona respectivă.

 

Calendarul clasei pregătitoare

 

30 martie-7 aprilie: zilele porţilor deschise în şcolile cu ciclu primar

1-12 aprilie: organizarea de întâlniri cu părinţii

2-19 aprilie: evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică

2-22 aprilie: completarea şi validarea cererilor tip

23-29 aprilie: prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare

7-31 mai: a doua etapă de înscriere

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*