O nouă stagiune muzicală din programul „Oportunităţi la tine acasă” (OTA) se deschide la Sibiu, la finalul lunii martie

 

 

 

Miercuri, 27 martie, de la ora 19 00, debutează, în Sala Oglinzilor a Forumului Democrat German din România, noua stagiune muzicală ce va avea loc aici, în ultima săptămână a fiecărei luni, în cadrul programului național anual ”Oportunități la tine acasă”, derulat de UCIMR – Uniunea de Creaţie Intepretativă a Muzicienilor din România și Exces Music. Intrarea este liberă la toate manifestările acestui proiect.

 

 

Protagoniștii concertului de deschidere sunt soprana Veronica Anușca, violonista Raluca Stratulat și pianistul-compozitor Mihai Murariu. Cu un palmares impresionant de concursuri și apariții pe scenele românești și internaționale din ultimii ani, tinerii artiști vor interpreta un program cu lucrări de J.S. Bach, G.F. Handel, A. Corelli, V. Bellini și G. Enescu, introdus de muzicologul Alice Tacu – o prezență constantă în formatul acestui tip de evenimente muzicale.

 

Stagiunea ”Muzica în oglindă” cuprinde 10 recitaluri lunare, organizate cu sprijinul Forumului Democrat German din România, și va aduce în Sibiu unii dintre cei mai apreciați tineri muzicieni ai momentului, selectați în urma campaniei de promovare a valorilor românești la nivel național, demarată în septembrie 2009, de UCIMR și Exces Music, sub sigla ”OTA”.

 

Proiectele din cadrul programului național anual „Oportunităţi la tine acasă” urmăresc scopul comun de a oferi tinerilor interpreţi români din sfera muzicii culte şansa la o carieră de succes pe teritoriul țării, susținându-i prin organizarea de turnee, stagiuni și festivaluri și atrăgând, în același timp, fonduri pentru remunerații periodice ale  acestora.

 

”Muzica în oglindă” din Sibiu se alătură stagiunilor ”OTA” deja consacrate, precum ”Prietenii muzicii” în Universitatea Bucureşti (Casa Universitarilor), „Poezie și jazz” la Palatul Mogoşoaia, ”Serile de jazz și muzică clasică” la Radio Târgu Mureș, ori ”Sunetul muzicii”, la Castelul Peleș din Sinaia.

 

Organizatori: UCIMR, FDGR

Parteneri: Exces Music, Radio România Cultural, Ibis Hotels, Profil Cultural

 

„Suntem siguri că stagiunea ”Muzica în oglindă”, organizată alături de Forumul Democrat al Germanilor din România, va fi bine primită la Sibiu. De altfel, Sibiul este orașul nostru de suflet. Aici găsim de fiecare dată parteneri de încredere, locuri fantastice, dar și un public deschis către cultură, de care ne-am apropiat, deja, cu proiectele anterioare. De aceea privim noua serie de concerte ca pe un prilej de bucurie pentru toți cei implicați: bucuria reîntâlnirii între vechi prieteni, muzica bună, interpreți străluciți și un public care știe să aprecieze calitatea”, spune Sebastian Gheorghiu, directorul Exces Music şi iniţiatorul programului.

 

UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România este un organism nonguvernamental de utilitate publică ce numără, în prezent, peste 8600 de membri.  Având o structură egal răspândită pe întreg teritoriul țării, UCIMR derulează, începând cu anul 2000, o activitate susținută de promovare a interpreților români, prin implementarea sau sprijinirea unui număr impresionant de proiecte artistice. Detalii despre UCIMR și program se pot accesa pe pagina http://www.ucimr.ro/oportunitatilatineacasa/.

 

 

Vă invităm să urmăți toate manifestările din cadrul ”Oportunități la tine acasă” și pe pagina de facebook http://www.facebook.com/oportunitatiacasa.

 

 

Persoana de contact: Diana Gheorghiu

PR Manager

Exces Music

Mobil: 0722 716 783

e-mail: diana.gheorghiu@excesmusic.ro

www.excesmusic.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*