O prietenie fără cuvinte

 

 

Admiratoare înfocată a lui Donald Duck şi crescătoare de raţe mute care nu ajung niciodată pe varză, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Sibiu, Isabela Paulescu, a adoptat cinci boboci de raţă.

 

Când a văzut cele cinci răţuşte în coşul unei biciclist care băuse prea mult, Isabela nu s-a putut abţine să nu le ia acasă. I-a dat omului 20 de lei şi a devenit oficial protectoarea bobocilor . Din păcate, unul dintre ei s-a îmbolnăvit foarte tare din cauza lipsei de calciu, vitamine şi minerale. Slăbea văzând cu ochii, iar ceilalţi fraţi nu l-au mai acceptat în grupul lor şi au început chiar să-l încaiere. „Mămica” lor nu a mai avut de ales decât să-l poarte după ea peste tot pe Bubu. Inclusiv la serviciu.

 

Mascota instituţiei

 

La început, colegii de birou ai purtătorului de cuvânt au fost puţin uimiţi de prezenţa răţuştei, dar s-au obişnuit foarte repede cu Bubu. Acesta îşi avea cuibul pe biroul Isabelei şi era cât de poate de cuminte. Când stăpâna nu era în birou, bobocul dormea, iar când simţea prezenţa salvatoarei sale, normal, i se făcea foame. „Este o răţuşcă foarte cuminte. O iau cu mine peste tot, cel puţin până se va face bine. De o săptămână mergem împreună la serviciu, dormim împreună şi am făcut chiar şi câteva vizite la veterinar. Ni s-au prescris multe vitamine şi minerale, iar acum încercăm să ne facem bine. Toţi colegii mei de pe aici s-au obişnuit cu Bubu, iar unii chiar vin să se joace cu el sau îmi dau sfaturi utile despre cum să îl alimentez sau ce medicamente să îi mai dau ca să se mai întremeze”, povestea Isabela Paulescu, acum câteva zile.

 

„Echipa de baschet”

 

Povestea prieteniei cu răţuşca Bubu a durat, însă, doar o săptămână. Deşi a fost cu înaripata la veterinar şi i-a dat toate vitaminele prescrise de acesta, răţuşca nu a supravieţuit. Totuşi, Isabela priveşte optimistă spre viitor. „Mai am încă patru răţuşte. Suratele lui Bubu. Trebuie să am grijă şi de acestea. Sunt simpatice foc şi foarte jucăuşe. Şi, bineînţeles, raţele mele mute. Echipa de baschet de cinci”, zâmbeşte Iza.

 

De la Donald, la raţe mute

 

Isabela este o veche admiratoare a răţuştelor. De 15 ani creşte acasă, în curte, raţe mute, chiar şi chiar şi acum are „de-o echipă de baschet”. „Îmi plac foarte mult raţele. Sunt foarte simpatice. Şi le cresc din pasiune. Raţele mele nu ajung niciodată pe varză! Mor de bătrâneţe. Doamne fereşte să le puna cineva gând rău sau măcar să se gândească cum ar arăta date la cuptor. Acea persoană o să aibă de-a face cu mine”, avertizează ea pe jumătate serios. Şi, ca orice pasiune profundă, simpatia purtătoarei de cuvânt de la Consiliul Judeţean îşi are originea în copilărie. „Când eram mică, adoram desenele animate cu Donald Duck. Eram cel mai mare fan. Apoi, am primit în dar un răţoi de pluş uriaş. Era mai mare decât mine, dar era foarte mare şi pufos şi, copil fiind, am dormit mereu cu el. Aşa m-am ataşat de raţe şi au început să-mi placă. Dar nu la gust. Ci să le cresc”, povesteşte Isabela.

 

 

Cu căpriţa la şcoală

 

Copiii care frecventează un centru de vacanţă din Sibiu au şi ei, de câteva zile, un prieten necuvântător. Este vorba despre o căpriţă în vârstă de patru luni, pe nume Meme. Protectorul ei, Răzvan, are şapte ani şi a primit animăluţul acum trei săptămâni, de la mama sa, jurnalistă la o televiziune locală.

 

 

Isabela PAULESCU | purtător de cuvânt Consiliul Judeţean Sibiu

 

„Am primit în dar un răţoi de pluş uriaş. Era mai mare decât mine, dar era foarte mare şi pufos şi, copil fiind, am dormit mereu cu el.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*