O speranţă pentru Luca

 

Pentru fiecare progres al lui Luca, familia Heger se bucură înzecit, văzându-şi eforturile răsplătite

Pentru fiecare progres al lui Luca, familia Heger se bucură înzecit, văzându-şi eforturile răsplătite

Un copil de numai cinci ani, din Sibiu, a avut puterea să-şi înveţe părinţii să fie mai buni şi mult, mult mai răbdători. Luca Heger suferă încă de la naştere de o boală cruntă: tetrapareză. La vârsta lui, băieţelul învaţă să meargă, să vorbească, să-şi găsească echilibrul. Familia şi specialiştii lucrează cu el zi lumină, însă micuţul are nevoie de tratament special, iar părinţii, după ani şi ani de tratamente, nu îşi mai pot permite acest lucru.

 

Băiatul s-a născut prematur, la numai şapte luni, iar în urma complicaţiilor de la naştere s-a ales cu o paralizie cerebrală infantilă. A rămas cu sechele pe viaţă, iar acum este diagnosticat cu tetrapareză mixtă flascospastică. De când îl au pe Luca, părinţii lui nu au renunţat nici o secundă la gândul că micuţul lor cu păr bălai şi ochi de înger se va face bine. Mai ales că, după ani de tratamente şi muncă susţinută, medicii au speranţe de recuperare completă. Din păcate, familia Heger a ajuns tocmai acum la fundul sacului. Luca mai are un frăţior în clasa a V-a şi de-abia se descurcă cu banii.

 

Tratament la Constanţa

 

Următorul pas ar fi o sesiune  sesiune de oxigenare hiperbară la Constanţa, tratament care se întinde pe durata a 15 şedinţe şi care, după recuperarea de la Oradea, ar fi o etapă decisivă spre refacere totală. „Am ajuns la capătul puterilor, din punct de vedere financiar. Luca lucrează deja cu specialişti, învaţă practic să meargă, să vorbească, iar noi, restul zilei, continuăm munca specialiştilor cu el. Toată ziua facem exerciţii. Însă are mare nevoie de acest tratament ca să-şi găsească echilibrul”, explică Maria Heger.

 

Îşi „educă” părinţii

 

Plini de iubire şi de speranţă, părinţii şi-au dedicat practic viaţa recuperării lui Luca. Au făcut multe sacrificii, au suferit mult, însă nu au renunţat niciodată să spere. Au învăţat acest lucru de la Luca. „Nici nu vă închipuiţi cât de greu este, dar pot să spun că am învăţat enorm de la acest copil. Am învăţat să fim mai buni, să avem multă, multă răbdare… Iar satisfacţiile sunt enorme. Fiecare progres, cât de mic, pentru noi e imens, reprezintă enorm. Eu am şi un copil sănătos şi îi iubesc la fel pe amândoi. Enorm, ca orice mamă. Nu fac diferenţa între ei. Însă, pentru fiecare progres oricât de mic al lui Luca, ne bucurăm enorm, deoarece cu el muncim înzecit mai mult. Poate de aceea se şi spune că copiii cu probleme sunt mult mai iubiţi”, mărturiseşte mama lui Luca.

 

Donaţii în cont

 

Pentru a-i reda speranta lui Luca, dar şi părinţilor lui, puteţi contribui cu o sumă cât de mică în contul RO04BRDE330SV61558343300, deschis de Maria Heger, mama copilului, la BRD Sibiu.

 

 

10.000

de lei costă următoarea etapă din tratament

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*