‘O zi de vară’, primul spectacol regizat de actriţa Ofelia Popii

Spectacolul ‘O zi de vară’ va avea avanpremiera sâmbătă şi premiera duminică la singurul teatru privat din Sibiu – ‘Bridge Theatre’, fiind prima piesă regizată de actriţa de teatru şi film, Ofelia Popii, cunoscută de pe scena Teatrului Naţional ‘Radu Stanca’.

Ofelia Popii

Ofelia Popii

‘Sunt aici în calitate de regizor, ceea ce este o situaţie nouă pentru mine, o premieră, dar să nu vă aşteptaţi să vedeţi o regie spectaculoasă. Am încercat să mă apropii de text, prin ceea ce ştiu din perspectiva unui actor’, a mărturisit azi, la conferinţa de presă, Ofelia Popii.
Aceasta a declarat că vrea să îşi continue atât cariera de actriţă de teatru şi film, dar şi experienţa ca regizor. În mod inedit, Ofelia Popii a regizat un spectacol cu doi actori, unul chiar soţul său, Ciprian Scurtea, celălalt fiind directorul noului teatru unde colaborează, Constantin Podu. Actriţa sibiancă, aflată în concediu de maternitate, nu s-ar fi apucat de regie, dacă nu ar fi fost însărcinată, după cum a mărturisit chiar ea.
Premiera spectacolului ar putea-o găsi pe regizoare în maternitate, ţinând cont că Ofelia Popii a spus că mai are câteva zile până când va naşte.
‘O zi de vară’, de Slawomir Mrozek, este un spectacol la care accesul publicului va fi gratuit.
Câştigătoare de două ori a premiului de cea mai bună bună actriţă în rol principal la Gala UNITER, dar şi a premiului premiul ‘Harold Angel’, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Edinburgh pentru rolul Mefisto din spectacolul ‘Faust’, în regia Silviu Purcărete, Ofelia Popii joacă rolul principal şi în filmul ‘Q.E.D.’, scris şi regizat de Andrei Gruzsniczki şi selecţionat în circa 20 de festivaluri internaţionale, care va fi prezentat în cinematografele din ţară, începând de vineri.

Agerpres

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*