O zonă din Hipodrom I intră în modernizare

Primarul Astrid Fodor a semnat azi contractul pentru execuția reparațiilor capitale în cartierul Hipodrom I, zona cuprinsă între străzile Iorga – Luptei – Bd. Milea – Rahovei – Bd. Viteazu.

„Zona Henri Coandă-Oțelarilor este în lucru și se va finaliza în primăvara anului viitor. De asemenea, sunt în curs procedurile de achiziție pentru modernizarea cartierelor Ștrand și Terezian. Scopul este acela de a creștere calitatea locuirii în cartierele vechi de blocuri prin lucrări importante, care nu prevăd doar reasfaltarea, ci modernizarea“, a precizat Fodor.

Contractul în valoare de peste 26 de milioane de lei a fost semnat cu firma Geiger Transilvania SRL Mureș și are un termen de execuție de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor care va fi transmis constructorului în martie anul viitor.

Lucrările ample vor însemna o reabilitare completă a cartierului: reabilitarea străzilor și aleilor, inclusiv amenajarea a aproximativ 1000 de locuri de parcare, instalarea tubulaturii subterane pentru coborârea cablajului metropolitan suspendat, modernizarea iluminatului public prin instalarea unor corpuri de iluminat cu LED, montarea a peste 250 de stâlpi de iluminat metalici și înnoirea rețelei de alimentare, modernizarea canalizării pluviale care să gestioneze mai eficient apa de ploaie, amenajarea de spații verzi și plantarea a 500 de arbori ornamentali, amenajarea a trei locuri de joacă și a unei zone de odihnă cu alei și bănci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*