O zonă metropolitană în jurul Mediașului, proiect inițiat de USRPLUS

Senatorul USR PLUS Claudiu Mureșan lansează proiectul de înființare a unei zone metropolitane care să cuprindă localitățile din nordul județului Sibiu.

Proiectul „de suflet” ar urma să poarte denumirea Târnava Metropolitană, a anunțat Mureșan. Totodată, parlamentarul sibian susține că a aflat din presă de demersurile similare ale primarului liberal din Mediaș și și-a exprimat interesul pentru a colabora.

„Un proiect îndrăzneț cu multe avantaje care necesită muncă și implicare, dar care totodată a devenit un proiect de suflet pentru mine. Stiu ce multă nevoie au localitațile din nord de bani europeni, de implicare profesionistă în managementul local, de infrastructură care să atragă investitori, de inițiative și proiecte pe termen mediu și lung care să dilueze influența politică care, de prea multe ori, are influență negativă asupra localităților.
Am început de la bază și am inițiat discuții cu cei care au realizat acest lucru în județe precum Iași, Cluj și Brașov. Cu ocazia întâlnirilor pe care le-am avut cu diverși factori de decizie din zonă, la primării sau prefectură, am atins acest subiect și am văzut interes real din partea acestora pentru proiectul de înființare a zonei metropolitane.
Am studiat ce înseamnă aceast demers din punct de vedere legal, dar am căutat totodată să identific posibilele oportunități de finanțare. Am dat proiectului și un nume: Târnava Metropolitană. Denumirea simbolizează practic o potențială sinergie pe care râul Târnava Mare ar putea-o genera prin faptul că străbate acest teritoriu și majoritatea localităților pe care zona metropolitană de nord le-ar putea conține.
Am aflat recent din presa locală că și primarul Mediașului, domnul Gheorghe Roman, este interesat de un astfel de proiect și asta mă bucură. Mediașul este în centru acestui proiect, iar rolul primarului celui mai important oraș din nordul județului este unul foarte important. Proiectele de acest gen au nevoie de echipă puternică, de susținere și de seriozitate. E nevoie de diplomație și tact în negocieri și de informație corectă și bine explicată. Voi face tot ce ține de mine ca acest proiect să prindă contur, spre binele nostru comun”, a afirmat Claudiu Mureșan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*