Trei ore de dans şi magie, 2,5 tone de gheaţă şi o poveste pusă în scenă cu măiestrie de 50 de dansatori din St. Petersburg. Acestea sunt principalele „ingrediente“ ale celor două reprezentaţii „Spărgătorul de nuci“ găzduite în această seară la Sibiu.

Prima reprezentaţie va începe la ora 18.00, cea de-a doua fiind programată de la ora 21.00. Cele două spectacole durează o oră şi jumătate, cu o pauză de jumătate de oră.

 

 

Servicii complete

 

Accesul publicului se va face cu o jumătate de oră înainte de începerea fiecărei reprezentaţii, pe intrarea principală a Sălii Transilvania. Intrarea în sală se va face, pentru toate categoriile de bilete, prin zona de acces spre sectoarele C și D. La sosire, spectatorii vor primi toate informaţiile despre spectacol, vor avea la dispoziţie o garderobă, precum şi un bar cu „o ofertă adecvată prestaţiei unui asemenea spectacol“, promit organizatorii.

 

Până în ultima zi

 

Pe o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, cei 50 de balerini ruşi vor recrea povestea lui Ceaikovski, după indicaţiile coregrafului Konstantin Rassadin. Datorită cererii foarte mari de bilete de categoria 5, 6 și 7, organizatorii au decis redistribuirea biletelor disponibile exclusiv online. Astfel, biletele cu valoare cuprinsă între 78 şi 128 de lei au fost repuse în vânzare la Agenţia Teatrală de pe Nicolae Bălcescu, precum şi la casieria Sălii Transilvania. Organizatorii speră la un grad de ocupare de 80-90%, iar cei care n-au ajuns să-şi ia bilete o pot face şi înainte de spectacol.

 

Mircea BUTEANU | organizator

 

„Spectacolul necesită o producţie tehnică foarte complexă. Întrucât Sala Transilvania nu a fost proiectată pentru a găzdui astfel de evenimente, singura posibilitate de a poziţiona scena pe care va fi amenajat patinoarul astfel încât să asigure o vizibilitate bună tuturor spectatorilor, indiferent de poziția în sală a fost cea de acum și anume central. Chiar dacă această decizie a însemnat anularea a jumătate din locurile disponibile în sală, reprezentanții Teatrului de Balet din Sankt Petersburg au agreat această variantă și au decis să ofere publicului sibian două reprezentații.“

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*