Ocna Sibiului, marea la doi pași de casă | GALERIE FOTO

În această vară fierbinte, lacurile naturale de la Ocna Sibiului reprezintă cea mai bună variantă pentru a ne răcori și a ne îngriji sănătatea.

Ne aflăm deja în plin sezon, iar sibienii și turiștii din toată țara, în special cei care apreciază binefacerile apei sărate, au luat cu asalt stațiunea recent modernizată. La Ocna Sibiului se tratează bolile aparatului locomotor, reumatismele degenerative cornice, preartrozele și artrozele, spondilozele, precum și diferite afecțiuni ginecologice.

Casă primitoare

Iarna care a trecut și primăvara cu multe precipitații au dat bătăi de cap administrației locale și societății care administrează lacurile. „A trebuit să refacem căile de acces către lacuri. Cel mai mult a trebuit să intervenim la Lacul Brâncoveanu, unde malurile s-au dislocat și am avut alunecări de teren. Am refăcut tot ceea ce înseamnă locurile de acces“, a precizat primarul Claudiu Predescu. Din fericire, toate lucrările s-au terminat la timp, iar din momentul redeschiderii stațiunea Ocna Sibiului oferă toate condițiile necesare turiștilor.

Investiții pentru confort

Faptul că autoritățile locale au reușit să termine toate lucrările la timp este dovedit tocmai de numărul mare al turiștilor. În acest sens, societatea care administrează lacurile naturale și care se află în subordinea Primăriei și Consiliului Local Ocna Sibiului a reușit să pună la dispoziție vizitatorilor nu mai puțin de 2.500 de șezlonguri. Totodată, din acest an, turiștii beneficiază de dușuri cu apă caldă gratuite. În acest context, au fost amenajate două zone cu un total de 14 dușuri. Apa caldă este furnizată prin intermediul a 75 de panouri solare. Mai mult, în preajma lacului Brâncoveanu a fost amenjată o plajă, iar la lacul Ocnița vechea plajă a fost extinsă și a devenit mult mai primitoare. „Am încercat ca cei care vin la Ocna Sibiului să beneficieze de toate condițiile. Toate lucrările pe care le-am realizat au vizat confortul clienților noștri. În acest an, în premieră, duminică, cei prezenți aici pot lua parte la un curs de aqua-gym și fitness între orele 10 și 17“, informează Ionuț Costea, directorul societății Lacurile Naturale Ocna Sibilui.

Tarife

Intrarea la lacurile naturale costă 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copii. Cei care vin între orele 18 – 20 beneficiază de reduceri: 10 lei pentru adulți, gratuit pentru copii. Tariful pentru parcare este de 5 lei pentru întreaga zi. Cei interesați își pot procura și abonamente care le asigură două intrări zilnic, la interval de cel puțin 3 ore, după cum urmează:

–        pensionari (bărbați peste 65 de ani și femei peste 63 de ani): 85 lei pentru 7 zile, 120 de lei pentru 10 zile, 170 de lei pentru 14 zile

–        adulți: 120 de lei pentru 7 zile, 170 de lei pentru 10 zile, 240 de lei pentru 14 zile

–        copii: 55 de lei pentru 7 zile, 78 de lei pentru 10 zile, 110 lei pentru 14 zile


Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*