Omul vrednic să reprezinte Păuca


Investiţiile majore realizate în ultimii ani în comuna Păuca au crescut considerabil gradul de conform al locuitorilor, dar şi încrederea în administraţia locală.

Într-o perioadă de criză, în care majoritatea lucrurilor au devenit incerte, comuna Păuca a reuşit să se dezvolte. Proiecte majore, precum este cel de apă şi canal, care a fost aprobat şi urmează a fi finalizat în 2013, sau reabilitatea drumurilor au crescut considerabil nivelul de trai al localnicilor. La capitolul infrastructură, în prezent se lucrează la finalizarea drumurilor din satul aparţinător Bogatu Român. „Trăim vremuri nu tocmai uşoare, dată fiind situaţia economică în care se află ţara, Uniunea Europeană şi întreaga lume, motiv pentru care alegerile trebuie făcute cu multă înţelepciune. Lansez un apel tuturor locuitorilor comunei cu drept de vot să meargă la urne şi să pună ştampila pe omul pe care îl consideră a fi vrednic de a-i reprezenta, pentru că în momente ca acestea vocea fiecăruia dintre noi este importantă şi se poate face auzită“, este de părere primarul Niculae Dancu.

 

Onoare și responsabilitate

 

Acesta consideră că cel care va ocupa scaunul de primar trebuie să fie conştient şi răspunzător pentru viitorul întregii comunităţi. „Pe parcursul mandatelor de primar am încercat să fiu un gospodar cât mai bun, motiv pentru care faptele şi realizările din comună sunt cele pe care le voi lăsa să vorbească în locul meu. Exact aşa cum trebuie să facă toţi oameni de bună credinţă, pentru că drumul de la vorbă la faptă este de multe ori greu, presărat cu bolovani. Şi tocmai pentru că se spune că primăria este oglinda unei localităţi, cel care stă pe scaunul de primar trebuie să fie conştient că datoria lui este aceea de a avea în grijă o întreagă comunitate. Duminica aceasta este una dintre cele mai importante momente şi zile din viaţa comunităţii noastre. Cea care va decide care este drumul pe care se îndreaptă viaţa fiecărui om în parte. Tocmai de aceea este important ca toţi care avem dreptul acesta să mergem să votăm“, explică Dancu.

 

Centru modern

 

De ceva timp, internetul nu mai reprezintă o necunoscută pentru localnicii din Păuca. Calculatoarele pot fi accesate acum de către oricine, la Centrul de Asistenţă şi Informare Publică, inaugurat recent. Centrul vine în sprijinul oamenilor care au nevoie de informare şi care vor să se conecteze la întreaga lume, cele cinci calculatoare instalate aici având conexiune la internet. „Am organizat cursuri pentru cei care vor să iniţieze o afacere. În această lună vom organiza un curs pentru 30 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă“, precizează Corina Vezan, administratorul centrului.

 

Un milion de euro

 

Pe parcursul investiţiilor din ultimii ani nu a fost neglijat nici sectorul educaţiei. În localităţile Broşteni şi Presaca au fost construite două şcoli noi în anul 2007, precum şi o şcoală nouă în localitatea Păuca, în anul 2002, iar școala din Bogatu Român a fost renovată integral în cursul anului 2009. Un milion de euro au costat cele patru şcoli din comună, instituţiile de învăţământ din Presaca şi Broşteni fiind ridicate cu fonduri de la Ministerul Educaţiei. Zugrăvite într-o culoare veselă, cu mobilier de calitate, clădirile cu săli spaţioase şi luminoase îi aşteaptă pe copii zi de zi pentru a descoperii tainele cunoaşterii.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*