18 elevi de la şcoala generală nr 16, secţia germană, învaţă de la începutul anului într-o sală de clasă mai puţin obişnuită, amenajată din module de construcţii. Soluţia a venit chiar din partea părinţilor, pentru ca elevii să poată frecventa schimbul de dimineaţă.

Situaţie inedită la o şcoală din Sibiu, unde 18 copii din clasa a VII-a învaţă într-un „container“ adus în curtea şcolii. „A fost dorinţa părinţilor. Până anul trecut, elevii au învăţat de dimineaţă, însă, de când cu clasa pregătitoare, nu am mai avut spaţii. Aşa că învăţau de după-masa si terminau târziu, pentru că sunt clasa de limba germană şi au mai multe ore. Atunci părinţii au venit cu această soluţie, să cumpere cele două module“, explică profesorul Roberto Dietrich, directorul şcolii generale nr. 16.

 

 

De comun acord

 

„Clasa“ neobişnuită este formată din două module unite, cu o suprafaţă totală de 33 de metri pătraţi, dotate cu bănci, scaune, tablă, curent şi încălzire. Soluţia a fost agreată atât de Primărie, cât şi de Inspectoratul Şcolar, iar copiii se simt chiar privilegiaţi că au o asemenea sală de clasă numai a lor. „E mult mai bine decât să stăm în şcoală, pentru că veneam foarte obosiţi acasă şi nu mai aveam timp să învăţăm“, a explicat una dintre elevele clasei a VII-a B.

 

Sala de sport, din martie

 

Cheltuiala de 7.500 de euro au suportat-o părinţii. „De la Primărie am primit acordul în trei zile. A fost mai greu până le-am adus în curtea şcolii, pentru că strada e destul de îngustă“, povesteşte Dietrich. Cele două module au fost donate şcolii şi vor rămâne aici, urmând să fie transformate în vestiare sportive, după ce şcoala nu va mai duce lipsă de spaţii pentru învăţământ. „Şcoala a fost proiectată cu opt săli de clasă şi a mai fost prevăzută cu un atelier şi cu un laborator. În urmă cu 20 de ani, din laborator s-au făcut două săli de clasă. Ulterior, atelierul s-a transformat în sală de sport, după care atelierul l-am împărţit în două şi am făcut două săli de clasă. Am transformat sala de sport într-o clasă normală, la cererea părinţilor, însă din toamnă, de când cu clasa pregătitoare, nu am mai avut ce face şi aşa nu mai avem nici o clasă unde să amenajăm sala de sport. Sperăm ca din luna martie să obţinem şi finanţare pentru o sală de sport, tot cu ajutorul părinţilor. Am dori să ridicăm o sală pe o structură metalică, acoperită cu prelată şi dotată cu toate cele necesare“, a precizat directorul unităţii. În prezent, copiii desfăşoară orele de sport afară, iar atunci când vremea nu o permite, fac mişcare în sala de clasă.

 

Ştefan FIRU | inspector şcolar general

 

„Părinţii au dorit alte condiţii pentu copiii lor şi atunci au început demersurile şi au făcut cereri în acest sens.“

Lasă un răspuns