Pagube de peste o jumătate de milion de euro, după incendiul de la Jifa. Firma nu avea asigurare!

Peste o jumătate de milion de euro este valoarea pagubei produse de incendiul de vineri noaptea, care a cuprins depozitul de substanţe periculoase de pe Calea Șurii Mari, potrivit unei evaluări făcute de conducerea firmei, care anunţă că nu avea asigurare.

„Prejudiciul estimat iniţial a fost de 410.000 euro. La data întocmirii prezentului comunicat de presă, prejudiciul este de cel puţin 550.000 euro. Societatea nu era asigurată”, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES, ieri, de către societatea Jifa, care deţine depozitul ars. Firma care deţine depozitul ars vineri noaptea precizează că „societatea deţinea toate avizele şi autorizaţiile necesare funcţionării, in conformitate cu legislaţia în vigoare.”

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu l-a amendat cu 5.000 de lei pe patronul depozitului cu substanţe periculoase, care a luat foc vineri noaptea, pentru „exploatarea instalaţiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecţie corespunzătoare faţă de materialele şi substanţele combustibile”, potrivit unui comunicat de presă al ISU Sibiu. „În urma controlului efectuat la operatorul economic, ţinând cont de incendiul produs în data de 19.10.2018, s-a constatat exploatarea instalaţiilor/echipamentelor/aparatelor fără protecţie corespunzătoare faţă de materialele şi substanţele combustibile, contrar prevederilor art. 81, alin. 2 din OMAI 163/2007, fiind aplicată o amendă contravenţională în cuantum de 5000 de lei, prevăzută de dispoziţiile art. 1, cap. 4, lit. B, din H.G. 537/2007”, se arată în comunicat. Potrivit ISU Sibiu, sursa probabilă a incendiului a fost un scurtcircuit electric.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Sibiu a anunţat că s-a deschis un dosar penal în urma incendiului.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), viaţa sibienilor nu a fost pusă în pericol prin acest incendiu, nefiind o poluare cu substanţe peste normele admise.

Depozitul de deșeuri periculoase se află la marginea municipiului Sibiu, într-o zonă locuită. Din estimările oficiale, în incendiu ar fi ars, cu aproximaţie, 500 de tone de deşeuri.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*