Clipe de GROAZĂ pentru două grupuri de turiști, la Bâlea, în locul unei plimbări banale cu telecabina

Șapte persoane au fost rănite astăzi, în timp ce se deplasau cu două telecabine care nu s-au oprit la timp, una care urca și alta care cobora, pe traseul Bâlea Cascadă – Bâlea Lac, în Munții Făgăraș.

„Din primele informații, patru persoane au fost rănite la Bâlea Cascadă, iar alte trei, la Bâlea Lac, în două telecabine diferite. Se pare că este vorba de defecțiune tehnică. A fost solicitat elicopter SMURD la Bâlea”, a precizat Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, citată de Agerpres. Unul din cei șase răniți ușor în telecabina de la Bâlea Lac a fost preluat de elicopterul SMURD, iar alți 33 de turiști au fost evacuați pe jos, de către salvamontiști și jandarmii montani, până la Bâlea Cascadă, unde se află mai multe ambulanțe și echipaje de prim-ajutor, a anunțat ISU Sibiu.

„La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au ajuns în total 5 pacienți, toți conștienți, dintre care un bărbat și patru femei. Bărbatul a fost diagnosticat cu fractură de rotulă și va rămâne internat în cadrul Secției Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din București, Sibiu, Ungaria și Norvegia. Pacienta din Norvegia, în vârstă de circa 60 de ani, va rămâne de asemenea internată, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-lombar și fracturi costale. Celelalte trei femei au fost diagnosticate cu traumatisme și contuzii, nu au nevoie de internare și vor pleca cu recomandări”, a menționat Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Sibiu.

Alți 32 de turiști care se aflau la Bâlea Lac și care nu mai puteau coborî de pe munte au fost aduși pe jos, de salvatorii montani, în siguranță. Ei vor fi îmbarcați în două microbuze și transportați la Sibiu. Turiștii nu mai puteau coborî de la 2.000 de metri altitudine cu telecabina, pentru că transportul pe cablu a fost oprit, iar pe Transfăgărășan nu puteau să fie aduși cu mașinile, pentru că șoseaua este acoperită în unele zone de un strat de șase metri înălțime de zăpadă, a precizat, pentru AGERPRES, prefectul Lucian Radu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat