Ingrediente:

un pui, o legătură pătrunjel, o ceapă, 2 linguri de unt, boia, piper, sare, 250 gr. smântână, o lingură făină

Mod de preparare:

Se pune ceapa la prăjit, de preferinţă în untură de porc, o lingură. Când devine albicioasă, se adaugă boia şi 1/2 legătură din pătrunjelul spălat şi tăiat. Se pune puiul, tranşat bucăţi şi spălat, se lasă să se înăbuşe sub capac aproximativ 20 min. Se toarnă apa fierbinte peste carne, cât să o acopere, se sărează şi pipărează. Când e fiartă carnea, se face un sos din făina cu apă, şi se toarnă peste carne, se dau două-trei clocote. Separat, din făină, 1 ou, o linguriţă de unt şi o lingură de apă se pregătesc găluştele. Din aluatul moale, se ia câte o linguriţă şi se fierb găluştele în apă clocotită şi sărată. Când găluştele au crescut şi sunt fierte, se iau cu spumiera şi se pun în sos. Se mai lasă să clocotească 5 minute. Înainte de a se lua de pe foc, se toarnă smântâna şi restul de pătrunjel, amestecându-se uşor. Se serveşte cu mămăliguţă caldă şi brânză proaspătă.

Lasă un răspuns