Parafraze muzicale din opere cu Trio Vento Dell’Est

Sibiu Opera Festival continuă, astăzi, cu primul recital din această ediție: „Parafraze muzicale din opere” cu Trio Vento Dell`Est.

Evenimentul va avea loc la Sala Thalia, cu începere de la ora 19.

Trio Vento Dell`Est este alcătuit din Cristina Bojin (flaut), Heejung Kim (pian) și Makiko Kunow (fagot). Trei muziciene din trei țări diferite – România, Japonia și Coreea de Sud – unite de pasiunea comună pentru muzică, și-au dat mâna pentru ca, împreună, în afara activității lor profesionale în orchestre și instituții de învățământ din Germania, să se lanseze într-o nouă provocare muzicală prin explorarea unui repertoriu inedit aparținând trio-ului instrumental de flaut, pian și fagot. În scurt timp, talentul lor excepțional și prietenia care le unește pe cele trei artiste le-a ajutat să consolideze, în perfectă armonie, un grup instrumental omogen, cu o sonoritate rafinată și expresivă, care se bucură de un succes extraordinar la fiecare apariție publică.

Programul evenimentului cuprinde compoziții semnate de Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Eugene Jancourt, Frédéric Berr, Franz Liszt și Georges Bizet.

Ediţia a XVI-a a proiectului Sibiu Opera Festival se desfăşoară anul acesta în perioada 15 septembrie – 5 octombrie. Pe parcursul celor 21 de zile de festival, sunt programate spectacole de operă, musical, operă pentru copii, recitaluri și dans contemporan. Nu lipsesc din programul acestei ediții momentele de arii din opere în spații publice – intitulate sugestiv „Take an Opera Break” și nici concursul de canto „Vox Artis”, ajuns anul acesta la ediția IX-a.

Biletele pentru Sibiu Opera Festival pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.filarmonicasibiu.ro, de pe pagina de Facebook fb.com/filarmonicaSibiu, de pe portalul www.kompostor.ro și de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia) de luni până joi, între orele 12-16. În funcţie de eveniment, preţul unui bilet este de 20 sau 30 lei. Se acordă reducere de 50 % pentru elevi, studenţi şi pensionari.

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu. Acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu și Primăria municipiului Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*