Părerea sibienilor contează! Chestionar online pentru stabilirea strategiei de dezvoltare a Sibiului cu finanţare din fonduri structurale

Odată cu deschiderea axelor de finanţare din fonduri structurale, Primăria Sibiu porneşte o consultare publică amplă, care are ca scop stabilirea proiectelor pe care sibienii le-ar dori incluse în strategia de dezvoltare a oraşului pornind de la situaţia existentă.

Sibienii sunt invitaţi să răspundă întrebărilor unui chestionar care se referă la situaţia din prezent în următoarele domenii: comunicarea cu administraţia publică, oferta de evenimente culturale, modalităţi de transport, învăţământul preuniversitar, spiritul antreprenorial, piaţa muncii, situaţia materială a populaţiei, modalităţile de petrecere a timpului liber, serviciile medicale, serviciile sociale, calitatea spaţiului de locuit, spaţiile verzi, spaţiile publice, serviciile publice şi prioritizarea investiţiilor. Subliniem faptul că acest chestionar se concentrează atât pe problemele oraşului în ansamblu, cât şi pe probleme ce ţin de cartierul sau zona unde locuieşte cel care completează.

“Dorim cu adevărat să aflăm ce proiecte consideră sibienii că sunt importante pentru dezvoltarea oraşului. Ghidul de Dezvoltare al Municipiului Sibiu pentru perioada 2014-2024 aprobat la sfârşitul anului trecut trasează direcţiile generale, însă prin acest chestionar dorim să identificăm proiecte concrete de dezvoltare a oraşului. Îi invit pe sibieni să răspundă întrebărilor chestionarului în număr cât mai mare pentru că vom avea atunci o imagine mai bine definită a ceea ce îşi doreşte comunitatea pentru dezvoltarea propriului oraş”, motivează Astrid Fodor, primarul interimar al Sibiului.

Chestionarul va fi disponibil ca buton activ pe prima pagină a site-ului www.sibiu.ro şi poate fi completat online: https://docs.google.com/a/sibiu.ro/forms/d/1GxYfB-fJcio9XO8gesyJp8Xqyx_BX2yyOEeL4sSMNoY/viewform.

De asemenea, pentru cei care doresc să îl completeze în format tipărit, acesta va fi disponibil la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni din sediul Primăriei, situat în Piaţa Mare. După completare, îl puteţi înapoia Centrului de Informare.

Chestionarul poate fi completat în perioada 23 iunie – 31 iulie 2015.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat