Parohul evanghelic din Agnita a încetat din viață

Preotul evanghelic Reinhardt Boltres a decedat în urma unui accident rutier tragic, anunță Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA din România.

„Șocați și îndurerați profund, anunțăm că parohul din Agnita, Reinhardt Boltres, a murit în după-amiaza zilei de 12 iunie 2020, ca urmare a rănilor grave din cauza unui accident de circulație. Pastorul Boltres a slujit timp de 25 de ani și, pe lângă parohia Agnita, a avut în grijă întregul district care cuprinde 19 parohii. Rudelor îndurerate le transmitem sincere condoleanțe”, au anunțat reprezentanții Consistoriului.

Marți după-amiază, pe DJ 106, între Cornățel și Daia, mașina condusă de preotul Boltres a fost lovită în plin de un autoturism intrat pe contrasens. Sibianul de 74 ani care se afla la volanul celeilalte mașini a murit pe loc, iar Reinhardt Boltres a fost transportat în stare gravă la Spitalul Județean Sibiu, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale, însă medicii nu i-au mai putut salva viața.

Boltres avea 52 ani și a fost preot paroh al comunității evanghelice din Agnita și împrejurimi vreme de 25 de ani, precum și consilier județean din partea Forumului Democrat al Germanilor din România.

Îndrăgit de toată comunitatea pentru modestia sa, Reinhardt Boltres a fost un pastor inimos pentru toți enoriașii săi și, mai mult decât atât, s-a implicat în multe acțiuni umanitare în zona Văii Hârtibaciului.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*