Parteneriat la Universitate

Universitatea Româno-Germană din Sibiu a primit vineri, 4 mai 2012, vizita reprezentanţilor Diakoniei Neuendettelsau, instituţie de asistenţă socială din Germania: prof.dr.h.c. Hermann Schoenauer, rectorul Diakonie Neuendettelsau, și pr.drd. Mathias Hartmann, directorul Departamentului de Tineret și Educație din cadrul instituției. Evenimentul s-a desfășurat în Sala „Auditorium”, în prezența studenților și a cadrelor didactice din cadrul Universității Româno-Germane din Sibiu.

Oaspeții din Germania au fost primiți de către rectorul Universității Româno-Germane din Sibiu, prof.univ.dr. Gheorghe Bichicean, care împreună cu prorectorul conf.univ.dr. George Bălan și președintele Senatului conf.univ.dr. Alexandru Hampu au purtat discuții cu privire la viitorul colaborării între cele două instituții și la dezvoltarea parteneriatului pentru desfășurarea unui stagiu de studii la Diakonie Neuendettelsau de către studenții Universității Româno-Germane din Sibiu, în cadrul programului ERASMUS.

Vizita partenerilor germani reprezintă o reafirmare a sprijinului acordat dezvoltării profesionale și personale a studenților din cadrul Universităţii Româno-Germane din Sibiu. Astfel, întâlnirea a fost susținută de prezentarea unor prelegeri cu teme de interes major și de actualitate pentru societate: „Managementul instituțiilor sociale și diaconice”, susținută de domnul prof.dr.h.c. Hermann Schoenauer, rectorul Diakonie Neuendettelsau, respectiv „Management și leadership. Managementul resurselor umane și al organizațiilor în secolul XXI”, susținută de pr. Mathias Hartmann.

În cadrul prezentării, prof.dr.h.c. Hermann Schoenauer a scos în evidență diferențele dintre o întreprindere economică, al cărei scop principal este profitul, și o întreprindere diaconică, ai cărei principali piloni sunt dreptatea, individualitatea, solidaritatea, bunătatea și dezvoltarea durabilă, și în cadrul căreia profitul obținut este folosit pentru dezvoltarea și susținerea activității și a serviciilor prestate.

În continuare, Pr. Mathias Hartmann a vorbit studenților despre modele de management și leadership, punând accentul pe modelul de „servant leadership”, un nou sistem de conducere prin puterea exemplului și prin implicarea în viața unei organizații din toate punctele de vedere. Scopul modelului este acela de a servi, de a satisface necesitățile de natură organizațională ale celorlalți membri ai organizației, ale angajaților, ale clienților, dar și ale comunității din care organizația face

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*