Elevii de la Colegiul „Carol I“, ajutați de CON-A să se specializeze în meseriile de fierar betonist şi dulgher

15 elevi de la Colegiul Tehnic de Construcţii şi Arhitectură „Carol I“ din Sibiu beneficiază de burse oferite de CON-A SRL, în baza unui parteneriat care își propune susținerea unei clase profesionale cu specializările fierar betonist şi dulgher.

scris de: MARGARETA LUPU

CON-A susţine învăţământul cu profil tehnologic din Sibiu. Recent, compania sibiană, unul dintre liderii pieței regionale de construcții, a încheiat un protocol de colaborare cu Colegiul Tehnic de Construcţii şi Arhitectură „Carol I“ din Sibiu. În cadrul acestui parteneriat, CON-A susţine o clasă profesională cu specializarea fierar betonist şi dulgher, pe durata a trei ani, adică din clasa a IX-a şi până când elevii respectivi vor termina liceul.

DSC_0845

Elevii care beneficiază de aceste burse trebuie să aibă peste 95 la sută prezenţă la cursuri şi să aibă media semestrială peste 7,50

Beneficii și condiții

Sprijinul constă în burse de studii, posibilitatea de a face practica împreună cu personalul calificat din cadrul firmei, precum şi asigurarea cazării şi transportului, pentru elevii care fac naveta. „Clasa respectivă are 22 de elevi, iar 15 elevi beneficiază de burse de studiu din partea noastră. Elevii care beneficiază de aceste burse trebuie să aibă peste 95 la sută prezenţă la cursuri şi să aibă media semestrială peste 7,50, iar, în acest moment, 15 elevi îndeplinesc aceste condiţii. În plus, elevii vor face practică împreună cu personalul nostru calificat, iar celor care nu sunt din oraş li se oferă transport şi cazare gratuit“, au explicat reprezentanții Fundaţiei CON-A.

DSC_0851

Elevii au semnat deja contractele şi beneficiază începând cu acest an şcolar de facilităţile oferite de CON-A

Șanse la angajare

Elevii au semnat deja contractele şi beneficiază începând cu acest an şcolar de facilităţile oferite de CON-A. După terminarea şcolii, o parte dintre elevi vor avea locurile de muncă asigurate în cadrul societăţii CON-A, în limita necesităţilor firmei.

Motivaţi să înveţe

Diriginta clasei incluse în proiect este de părere că bursele oferite de societatea CON-A nu fac decât să îi motiveze pe elevi să înveţe mai mult, să fie mai buni. „Bursa îi stimulează pe elevi. Acum, în momentul în care contează atât de mult mediile şi prezențele, îi văd cum sunt motivați să înveţe, să vină la şcoală şi să fie competitivi. Sunt într-o competiţie continuă, ceea ce este în avantajul lor. Îşi dau silinţa foarte mult şi la orele de atelier. Iar faptul că au perspectiva de a putea fi încadraţi pe piaţa muncii de îndată ce au terminat studiile, chiar la societatea CON-A, este cu siguranță un avantaj semnificativ. În plus, specializările lor sunt foarte căutate, aşa că şansele să îşi găseasă un loc de muncă sigur sunt foarte ridicate“, explică profesoara Daniela Grozavu.

Fundaţie în sprijinul comunităţii
A fost semnat atât un protocol de colaborare între Fundația CON-A şi liceul sibian, cât și o convenție de practică între compania CON-A și Colegiul Tehnic de Construcţii şi Arhitectură „Carol I“, prin care se oferă posibilitatea unor stagii de practică alături de specialiștii în construcții din cadrul companiei. Fundaţia CON-A a luat fiinţă la iniţiativa presedintelui grupului  CON-A, ing. Mircea Bulboacă, în ianuarie 2008, şi îşi propune să sprijine comunitatea şi valorile atât din mediul sibian, cât şi din întreaga ţară. Fundaţia CON-A continuă în acelaşi stil profesionist efortul Grupului CON-A în latura socială a comunităţii sibiene. În cei șase ani de activitate, Fundaţia CON-A a sprijinit peste 1.000 de persoane aflate în situaţii de dificultate (elevi, studenţi, adulţi), dintre care aproximativ  500 de copii cuprinşi în medii instituţionalizate (centre de plasament, instituţii de învăţământ, organizaţii studenţeşti). În perioada 1 martie – 15 mai, fundația a derulat campania „2%“, prin care angajaţii organizaţiilor partenere au avut posibilitatea să sprijine activitatea Fundaţia CON-A prin direcționarea a două procente din impozitul pe venit pe 2013. Proiectul s-a fundamentat pe legislaţia din România care permite angajaţilor să direcţioneze două procente din impozitul pe venit aferent anului anterior.

One Comment

  1. Flavius Hodoș says:

    Vreau sa vin la aceasta firma Con-a.
    Marti ma voi înscrie la dumneavoastră.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*