Participanții la Summitul european au primit cufere pictate manual, umplute cu daruri care să le amintească de Sibiu

“Anul acesta, Sibiul poartă titlul de Regiune Gastronomică Europeană și am dorit să oferim liderilor statelor europene prezenți în orașul nostru câte puțin din gusturile apreciate ale Transilvaniei de Sud. A fost o onoare și plăcerea noastră să le oferim aceste cadouri simbolice, care să le aducă aminte de Sibiu, orașul gazdă a acestui Summit”, a spus primarul Astrid Fodor.

Într-un cufăr de lemn pictat manual cu o imagine care reprezintă o latură a Pieței Mari au fost așezate câteva daruri.

O parte dintre produse au fost puse la dispoziție de firme care au dorit să se implice ca sponsori în acest eveniment istoric: o sticlă de vin din anul nașterii fiecărui lider în parte, oferite de Jidvei, salam de Sibiu, produs de Scandia, un cozonac tradițional cu nucă, produs de firma sibiană Transagape, ambalat într-un ștergar țesut cu motive tradiționale

În cuferele cu bunătăți din Transilvania de Sud au mai fost puse borcănașe cu dulceață de gutui cu nucă, dulceață de vișine, miere de mană de brad, miere cu ciocolată, ciocolată de casă și un șervet din borangic brodat manual, toate produse locale.

Fiecare detaliu al cadoului a fost bine pus la punct. Cufărul a fost așezat într-o sacoșă din material textil personalizată cu stema orașului, iar pe o pânză a fost brodat numele fiecărui lider în parte. De asemenea, borcanele au fost personalizate cu o decorațiune brodată cu denumirea orașului Sibiu.

Membrii delegațiilor străine și unii jurnaliști au primit „Vinul Cetății Sibiu Hermannstadt”, produs de compania Jidvei pentru municipiul Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*