Pași importanți pentru autostrada Sibiu – Pitești

CNAIR a finalizat evaluarea ofertelor depuse în cadrul procedurii „Proiectare și execuție autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 1 Sibiu – Boița, km 0+000 – km 14+150 – Lot 1 km 0+000 – km 13+170“ și a desemnat câștigătorul contractului.

Astfel, Porr Construct SRL va încasa pentru proiectare și execuție 612,6 milioane de lei fără TVA, având un cost pe kilometru de 9,7 milioane euro fără TVA. Durata de realizare a contractului va fi de 48 de luni, din care perioada de proiectare a lucrărilor va fi de 12 luni, iar execuția lucrărilor de 36 luni. Constructorul a ofertat o perioadă de garanție de 10 ani. Lotul 1 aferent Secțiunii 1 se întinde între km 0 și km 13+170, iar traseul autostrăzii va începe în zona localității Șelimbăr, la intersecția cu centura Sibiului. Aliniamentul se continuă la vest de DN7, în paralel cu acesta, fiind amplasat într-o zonă colinară până la km 6, în zona localității Veștem. În continuare, traseul a traversează la vest de Tălmaciu, drumul județean DJ 105G, Avrig – Mârșa – Tălmaciu – Sadu până în zona Boița, unde este prevăzut un nod rutier ce asigură conectivitatea temporară a autostrăzii Sibiu-Pitești cu DN7.

Încă un tronson scos la licitație

Tot în această săptămână, Compania de Autostrăzi a transmis spre publicare în cadrul platformei SICAP anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului „Proiectare și execuție Autostrada Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș“. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Autostrăzii Sibiu – Pitești, Secțiunea 4: Tigveni – Curtea de Argeș (km 81+900 – km 91+761) în lungime de 9,86 km, din care 1,35 km aferenți tunelului Momaia. Valoarea estimată a procedurii de atribuire este de 2.000.162.437,00 lei fără TVA. În conformitate cu prevederile contractuale, durata de realizare a acestui contract este de 60 luni, din care 16 luni pentru activitatea de proiectare și 44 luni pentru execuția lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de ofertanți până la maxim 10 ani. Termenul limită de depunere al ofertelor a fost stabilit pentru data de 14 mai 2019.


Cosmin PAL

One Comment

  1. Aceasta utostrada a „fost” facuta de ziaristi si cei din CNAIR de nenumarate ori. Noi dorim o autostrada reala. Se pare ca la ora asta nu se intimpla nimica in special pe santier. Noi sintem specialisti in studii de fezabilitate, alte studii si proiecte, iar apoi in contestatii si „protectia” mediului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*