Pavilionul Secției Clinice ORL, unul dintre cele mai vechi imobile ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, datând din anul 1904, se află în plin proces de renovare, extindere şi modernizare.

Valoarea lucrării se ridică la circa 5,2 milioane de lei, iar finanţarea este asigurată de către Consiliul Judeţean.

Lucrările au fost începute la data de 1 februarie 2017 și, până în prezent, au fost efectuate în proporție de circa 60%. Termenul de finalizare este 14 luni de la data începerii lucrărilor, dar se fac eforturi ca imobilul să fie finalizat înainte de termen. În prezent, secția a fost relocată în cadrul Blocului Chirurgical al SCJU Sibiu, la etajul I.

Au fost realizate lucrările de rezistență, arhitectură învelitoare, arhitectură fațadă lift, o parte a lucrărilor de hidroizolații și drenaje, instalații interioare hidranți, instalații electrice interioare și canalizare interioară precum și diverse alte instalații termice și lucrări interioare. De asemenea, a fost achiziționat liftul care va deservi secția.

„Secția Clinică ORL este una deosebit de importată prin prisma patologiei complexe abordate, iar reabilitarea completă a acesteia este un obiectiv  de investiții major, prin care acest imobil se va transforma într-un spațiu modern, utilat corespunzător, care va asigura tot ceea ce este necesar pentru un act medical de calitate, în codiţii superioare de cazare şi tratament”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Cornel Benchea.

Lucrările constau în reabilitarea completă a imobilului (subsol, parter şi etaj) precum şi în  crearea de spaţii noi prin amenajarea unei mansarde în volumul podului existent. Lucrarea presupune următoarele: refacerea pardoselilor, reparaţii de tencuieli la pereţi şi tavane, hidroizolarea şi termoizolarea întregului subsol, realizare sistem de drenaj; zugrăveli, înlocuirea tâmplăriei interioare cu uși PVC și a tâmplăriei exterioare cu lemn stratificat și geam termoizolator, realizare acces spre lift; amenajare spaţii de depozitare; amplasare lift, refacerea integrală a instalaţiilor apă-canal, refacerea integrală a instalaţiilor electrice, reparaţii sau înlocuiri parţiale a instalaţiilor termice existente; compartimentări noi şi consolidări, recompartimentări saloane şi dotarea acestora cu grup sanitar propriu, aplicarea de covoare PVC agreate sanitar, mărirea spaţiilor cabinetelor şi a sălilor de tratament; amenajare sală de operaţii cu salon pre şi post operator pentru 2 bolnavi, amenajarea unui spaţiu de sterilizare ustensile şi spălător etc. Clădirea va fi dotată cu lift. În noile spaţii de la mansardă vor fi amenajate cabinete pentru medici cu băi proprii, spaţii de depozitare și tehnice. De asemenea, se vor realiza următoarele: consolidarea zonei podului pentru funcţiunea de mansardă, compartimentări uşoare din gips-carton rezistente la foc, inclusiv fono şi termoizolaţie; realizarea unei podele peste grinzile existente, pardoseală din covor PVC agreat sanitar; termo-hidroizolarea podului şi înlocuirea învelitorii cu ţiglă, realizarea instalaţiilor, realizarea acces spre lift etc.

 

Secția are 31 paturi în regim de spitalizare continuă, din care 8 pentru Compartimentul de chirurgie maxilo-facială respectiv 2 paturi pentru spitalizare de zi.

Lasă un răspuns