Pentru FC Hermannstadt, play-out-ul începe mai devreme

Echipa sibiană primește vizita Politehnicii Iași, duminică, de la ora 17.00. Partida, contând pentru etapa a XXVI-a, ultima a sezonului regulat, se va disputa pe Stadionul „Nicolae Dobrin” din Pitești.

Întâlnirea este una deosebit de importantă pentru ambele echipe. În vreme ce sibienii țintesc toate cele 3 puncte pentru a începe play-out-ul cu 16 puncte, moldovenii au nevoie de victorie în speranța calificării în play-off.

Antrenorul Vasile Miriuță și căpitanul Răzvan Dâlbea simt că abia acum începe adevăratul campionat

Antrenorul Vasile Miriuță a declarat că și-ar fi dorit o calificare în semifinalele Cupei României, dar o greșeală a jucătorilor săi a făcut diferența, pe final.  „Pentru noi, play-out-ul începe duminică, când întâlnim Iașiul, chiar dacă play-out-ul începe efectiv peste o săptămână. Am avut patru jocuri în campionat extrem de grele, cu primele patru echipe, CFR, FCSB, Craiova și Astra. S-a văzut că nu suntem atât de puternici cum sunt cele patru, ăsta e adevărul. Am avut un meci în Cupă, cu Viitorul. Ne-am dorit să mergem mai departe. N-am făcut o primă repriză strălucită, dar am revenit bine de la vestiare, motivați, am făcut 2-2, dar am pierdut dintr-o greșeală. Acum, trebuie să ne axăm numai pe play-out. Întâlnim, duminică, o echipă bună a campionatului, care mai are șanse la play-off. Ne dorim să câștigăm această partidă. Sunt jucători de valoare la Iași, au un antrenor bun, care face treabă bună acolo. Chiar am avut discuții cu băieții, și cu Răzvan, căpitanul echipei, mâna mea dreaptă. Le-am explicat că, pentru noi, acum începe adevăratul campionat. E foarte bine că am făcut aceste 29 de puncte până acum. Ne dorim să avem 32 după meciul de duminică. Se vor înjumătăți, știm cu toții, vor fi 16, nu va fi o diferență mare între noi și cei din spate, ăsta e adevărul. Am spus-o din prima zi: obiectivul echipei este salvarea de la retrogradare. Avem 15 meciuri extrem de grele”, a declarat Miriuță.

„Casa noastră este Piteștiul“

Tehnicianul le-a mulțumit oficialilor clubului sibian pentru că au găsit soluții ca echipa să petreacă mai mult timp la Pitești, în restul sezonului. „De acum casa noastră este Piteștiul. Poate era mai bine la Tg. Mureș, dar acolo n-am mai fost lăsați. Ne vom muta la Pitești 3-4 zile pe săptămână. I-am rugat pe șefii mei să ne ofere condiții acolo, pentru că te costă să stai atâtea zile departe de casă, la hotel, nu e ușor. Am găsit înțelegere și încă o dată vreau să le mulțumesc acționarilor, văd cât sunt de aproape de echipă și cât de mult își doresc ca echipa să rămână în Divizia A (Liga 1 – n.red.)”, a adăugat Miriuță.

Sibienii au încheiat sezonul regulat fără să joace vreun meci pe Stadionul Municipal, aflat în reconstrucție. Și, după cum decurg lucrările, nici termenul de 15 martie nu va fi respectat de constructor.

RĂZVAN DÂLBEA | căpitan: „Suntem conștienți că ne așteaptă un meci foarte greu. Practic, este un nou campionat, începând de duminică. Vrem să acumulăm cât mai multe puncte, pentru a avea o situație cât mai bună. Sper să avem și program favorabil, pentru că, din câte știu eu, contează și poziția de pe care începi play-out-ul. Trebuie să facem puncte pentru a începe de pe o poziție bună. Iașiul încearcă să se califice în play-off, dar pe noi nu ne interesează chestia asta, ne interesează doar să începem play-out-ul cu 16 puncte. Cu acest obiectiv plecăm la Pitești.”


Cosmin PAL

One Comment

  1. Pingback: Sibiu | Ziarul Mesagerul – Liga I: Bătălia finală începe pe 9 martie (P)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*