Penultimul meci acasă

HC Sibiu va disputa în acest weekend penultimul meci de pe teren propriu din sezonul competițional 2017-2018.

Handbaliștii sibieni vor primi duminică, 29 aprilie, vizita celor de la CS Universitar Politehnica Timișoara. Partida se înscrie în etapa a 19-a a Diviziei A și se va juca începând cu ora 17, în Sala Transilvania.

Eșec la Timișoara

Jucătorii sibieni se așteaptă să întoarcă eșecul înregistrat în turul campionatului, la Timișoara. În partida tur, Handbal Club Sibiu a cedat pe terenul timișorenilor la o diferență de 9 goluri, scor 34-25, însă handbaliștii antrenați de Matei Damian speră că vor profita de avantajul terenului propriu și de poziția din clasament pentru a-și lua revanșa în fața propriilor suporteri. În momentul de față, HC Sibiu se află pe locul 5, cu un total de 24 de puncte, în vreme de bănățenii sunt pe locul 9, cu 16 puncte. „Căutăm să câștigăm această partidă, practic suntem favoriți. Întâlnim, totuși, o echipă cu o evoluție fluctuantă, care poate să facă și meciuri bune. Am pierdut pe terenul lor, însă acum vom lupta pentru a ne lua revanșa și a ne consolida locul în clasament. Vreau să privim cu optimism spre finalul de campionat”, a spus antrenorul Matei Damian.

Înfrângere pe terenul liderului

Handbaliștii sibieni au pierdut și partida din etapa a  XVIII-a a Diviziei A, dar au făcut un meci bun la Oradea, arătând o mare determinare în joc, în ciuda problemelor anunțate înaintea deplasării. Jucătorii antrenați de Matei Damian s-au menținut aproape de lider pe tot parcursul meciului, însă în cele din urmă bihorenii s-au impus la 3 goluri, scor final 33-30.  Handbaliștii sibieni au deschis scorul în Arena „Antonio Alexe” iar meciul s-a menținut echilibrat până la jumătatea reprizei, când gazdele s-au desprins, reușind să câștige prima parte a partidei la o diferență de 2 goluri: 16-14. Întorși de la vestiare, jucătorii HC Sibiu au luptat pe tot parcursul reprizei secunde, arătând mult caracter și dorință de a-și adjudeca victoria. Egalarea a venit în minutul 50, însă din păcate, norocul le-a surâs gazdelor, care au reușit să se impună cu scorul de 33-30. „Echipa din Oradea este pe locul 1, nu a pierdut niciun meci, iar noi  am făcut un joc foarte bun, am avut șansa noastră. Băieții noștri au arătat mult caracter, ținând cond de situația noastră financiară și de faptul că am plecat la Oradea doar în ziua jocului. Din cauza problemelor financiare există, din păcate, pericolul de a ne deființa înainte de terminarea campionatului în cazul în care nu vom primi sprijin din partea Primăriei municipiului Sibiu”, a spus Matei Damian.

Cel mai bun marcator al HC Sibiu a fost Radu David, care a putut să evolueze și a reușit să înscrie 9 goluri. Evoluții bune au avut și Adrian Pasere și Radu Fekete, ambii marcând câte 7 goluri. Pentru HC Sibiu au mai înscris Mihai Blaga (5 goluri) și Robert Micloș (2 goluri).


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*