Percheziții cu mascați la Primăria Sibiu

Procurorii anticorupție, în cooperare cu SRI și Jandarmeria, efectuează astăzi percheziții în Sibiu și alte cinci județe. Ei au descins la sediul Primăriei Sibiu, unde, potrivit unor surse, sunt vizate mai multe documente și contracte.
Acțiunile desfășurate astăzi de DNA au ca obiect ridicarea de documente în legătură cu mai multe contracte de dezinsecție, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare. Ancheta este una amplă, „firul roșu” fiind o firmă care a încheiat contracte de dezinsecție la Sibiu și nu numai.

DSC_0007

„Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni de corupție şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2013 – 2015. În cursul zilei de 07 octombrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 32 de locații situate în județele Cluj, Alba, Sălaj, Sibiu, Mureş şi Prahova, din care 5 sunt sediile unor instituţii publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei şi din partea Direcţiei Generale Anticorupţie. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, se arată într-un comunicat al Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției Naționale Anticorupție.

coral-impex-dezinsectie-343

Firma de dezinsecție, SC Coral Impex SRL, are sediul central la Ploieşti. Numele patronului său, Alexandru Badea, a apărut și în dosarul de corupție care se referă la fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Badea figurează pe lista oamenilor de afaceri care i-au dat mită lui Uioreanu, cu suma de 70.600 de lei, pentru a aproba efectuarea unei plăţi în valoare de 130.000 de lei pentru serviciile de deratizare făcute de societate la şcolile din judeţul Cluj. Societatea Coral are contract și cu municipalitatea clujeană, din 2006, pentru prestarea serviciilor de deratizare şi dezinsecţie. Primăria Cluj-Napoca are un contract cadru pentru prestarea activităţilor de dezinsecţie şi deratizare a domeniului public încheiat în 2006, după o licitaţie câştigată de SC Coral Impex SRL, pe o durată de patru ani, prelungit în 2010, printr-o hotărâre de Consiliu Local, pentru 7 ani şi 7 luni. “Eu nu am fost aici în 2010, dar bănuiesc că dacă nu era legal nu se putea prelungi. A fost o hotărâre de Consiliu Local cu toate procedurile aferente. Din câte văd eu, aici este o chestiune care ţine de suspiciuni de fapte de corupţie săvârşite de către anumiţi funcţionari ai administraţiei publice locale. Nu ştiu la ce anume se referă, dar aceste suspiciuni există şi se cercetează”, a declarat Emil Boc, primarul Clujului.


Știrea se actualizează.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*