Persoanele care lucrează peste 55 de ore pe săptămână prezintă un risc cu 40% mai mare de fibrilație atrială

Specialiștii știu deja că un program îndelungat de lucru crește riscul de accident vascular cerebral (AVC), însă asocierea dintre munca prelungită și ritmul cardiac neregulat — cunoscut și sub numele de „fibrilație atrială” — nu era cunoscută până la acest studiu.
Un studiu realizat pe un eșantion de peste 85.500 de cetățeni britanici și scandinavi — femei și bărbați — a descoperit o legătură între programul de muncă îndelungat și riscul de apariție a unei afecțiuni a inimii care cauzează un ritm cardiac neregulat, adeseori neobișnuit de ridicat, scrie Agerpres.

În comparație cu persoanele care au un program de lucru normal, ce constă între 35 și 40 de ore lucrate în fiecare săptămână, angajații care muncesc peste 55 de ore pe săptămână se confruntă cu un risc cu 40% mai mare de a dezvolta fibrilație atrială în următorii 10 ani.

La fiecare grup de 1.000 de persoane incluse în studiu, medicii au constatat un număr suplimentar de 5,2 cazuri de fibrilație atrială în rândul persoanelor cu orare de muncă aglomerate, pe parcursul duratei de monitorizare de 10 ani.

Fibrilația atrială este cea mai frecventă tulburare de ritm cardiac. Această maladie, ce afectează aproximativ 1 milion de persoane în Marea Britanie, poate să provoace AVC, insuficiență cardiacă și demență.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*