Peste 100 de studenți, provocați de Continental să-și imagineze viitorul mobilității

Compania Continental i-a provocat pe studenții din întreaga țară să găsească soluții la diferite teme din industria automotive în cadrul ediției a XII-a a Continental Technical Competition.

Teme precum vehiculele interconectate, securitatea cibernetică, optimizarea inteligentă a producției și conducerea autonomă au fost aduse în atenția studenților participanți la competiția desfășurată  în Sibiu.

ULBS a găzduit finala

106 de studenți din 11 centre universitare (Alba Iulia, Brașov, București, Chișinău, Cluj-Napoca, Craiova, Petroșani, Pitești, Sibiu, Suceava și Târgu Mureș) au concurat, săptămâna trecută, în finala Continental Technical Competition. Ei au ales una din cele patru probe: Cybersecurity, Connected Electric Vehicles, Production Flow Optimization și Debate – Ethical Aspects of Autonomous Driving.

Competiția, organizată anual de Continental Sibiu, a avut loc la Biblioteca Universității „Lucian Blaga”, iar echipele au avut ocazia, în afara probelor de concurs, să viziteze orașul și compania și să participe la o serie de wokshop-uri. „Anul acesta am introdus trei noi probe în competiție. Cei peste 100 de studenți participanți sunt dovada că noile generații sunt deschise la provocări și preocupate de astfel de subiecte tehnice, de o importanță majoră pentru viitorul mobilității. Am fost încântați de performanța tinerilor din concurs și sperăm că vom avea șansa să lucrăm împreună și pe proiecte reale din companie, în calitate de colegi”, afirmă Lăcrămioara Dărăban, HR Manager al Continental Sibiu.

Compania a oferit premii în bani, pentru fiecare probă tehnică, primelor trei echipe cu cele mai bune rezultate: locul I – 700 de euro, locul II – 500 de euro și, respectiv, locul III – 300 de euro, precum și un premiu surpriză pentru câștigătorii probei de Debate.

Câștigătorii din Sibiu

Proba Production Flow Optimization

· Locul II, 500 euro: echipa MMA – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

Proba Debate – Ethical Aspects of Autonomous Driving

· Cristina Ghiorghe – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

· Mihai Corlea – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

· Alexandra-Mădălina Dumitru – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu

· Ioana-Mădălina Smeu – Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*