Petrecere fără lăutari, la „botezul“ lui Beza

Debutul lui Eugen Beza ca antrenor principal în prima ligă a adus cea mai clară victorie a FCH din acest sezon.

 

Ieri, la Mediaș, pe o vreme umedă și rece, elevii săi au reușit să învingă FC Argeș cu 4-1 (1-1), într-un meci din penultima etapă a campionatului regulat al Ligii I la fotbal. Firesc, echipa sibiană are motive de bucurie, însă nu e vreme de sărbătorit. Cufundată în subsolul clasamentului, și-a luat totuși doza de încredere că în play-out poate câștiga orice meci. A fost miza partidei pentru sibieni. Și a fost atinsă.

A „citit“ bine adversarul

Meciul cu FC Argeș nu se anunța deloc ușor. Cu al 2-lea antrenor principal schimbat în plin sezon, cu o poziție dezastruoasă în clasament, cu un adversar care își juca cartea pentru calificarea în play-off, aproape că FCH avea nevoie de o minune. Pesemne că Eugen Beza a trecut pe la biserică, și-a pus talismanul norocos, autocarul a mers doar cu fața… cert e că echipei sibiene i-a ieșit perfect.

Prezent la club încă de la începuturi, Beza a arătat că își cunoaște exact jucătorii. Rămâne doar să „citească“ bine adversarul. Iar sâmbătă a rezumat bine. A început cu o așezare elastică 1-5-3-2, care să se transforme rapid în 1-3-5-2, cu veteranul Dâlbea în fața apărării. A schimbat excelent pe parcurs, jocul s-a îmbunătățit, iar scorul fixat la final i-a uimit pe toți cei din Liga I. Un debut cum nu se poate mai bun ca principal în Liga I.

Filmul jocului

Din păcate, tensiunea meciului ne-a cam afectat startul, astfel că, după ce Matricardi a scos în corner o minge lobată peste Cristiano (13’), ne-am trezit conduși pe tabelă. Ionuț Stoica i-a nimerit picioarele unul adversar, în propriul careu, iar penaltiul a fost transformat de Malele (‘24). Ba mai mult, golul a venit după o repetare a loviturii de pedeapsă. Cristano a parat prima execuție, spre marea bucurie a coechipierilor. Centralul a observat însă că portarul nostru n-a păstrat măcar un picior pe linia porții și a decis repetarea penaltiului. Ce dezamăgire… Deasupra echipei se strângeau din nou nori negri.

Resuscitare

Golul care i-a curentat pe sibieni avea să le aducă însă, când aproape nimeni nu mai credea, revenirea la viață. Mai întâi, Yazalde a egalat fix când trebuia, înainte de pauză (42’) cu capul, din centrarea lui Petrișor Petrescu, pentru ca tot el să-și aducă echipa în avantaj imediat după reluare (52’), insistând în 3 metri la o minge trimisă din corner de același Petrescu.

Am jucat mai prudent apoi, mizând pe contraatac. După 2 ocazii ale oaspeților, a venit rândul lui Aosman să ne facă fericiți. Sirianul a marcat în premieră pentru FCH, reluând din prima, cu stângul, o centrare lobată a lui Belu-Iordache (77’). Nu s-a terminat însă așa, Mățel prinzând traiectoria perfectă la o lovitură liberă de la 20 de metri, în minutele de prelungiri, pentru un 4-1 greu de anticipat până și la casele de pariuri.

„Avem șansa noastră“

Beza a dat frâu liber bucuriei în tabăra sibiană, însă nu pentru multă vreme. „Sper să fie o descătuşare. Am câştigat, trebuie să ne bucurăm o zi sau două, după care… Trebuie să fim realişti, în momentul de faţă, dacă s-ar opri campionatul, suntem retrogradaţi. Se vor înjumătăţi punctele, începe un minicampionat şi avem şansa noastră. Nicidecum nu ne gândim la retrogradare”, a declarat Eugen Beza după meci.

Încurajați de suporteri

Dâlbea a amintit după joc că seria proastă a sibienilor a început chiar după meciul de la Pitești, scor 2-2, meci desfășurat pe 16 decembrie 2020. De atunci, sibienii au mai bifat o singura victorie, iar FC Argeș o singura înfrângere. Totodată, le-a mulțumit suporterilor care i-au încurajat în aceste momente dificile. „Am arătat aproape de ce ne dorim cu toţii. A fost o victorie muncită, ne-am dorit foarte mult cele trei puncte şi vreau să le mulţumesc suporterilor care azi au venit la hotel şi au scandat minute în şir. A contat şi lucrul ăsta, pentru că ne-a motivat suplimentar. Ei au pornit şirul victoriilor de la meciul cu noi din tur. Din acel moment a urmat o serie incredibilă pentru ei şi pentru noi o serie proastă. Eu personal am fost motivat să câştig acest meci din acest motiv şi pentru cele trei puncte puse în joc”, a declarat Dâlbea.

FC Hermannstadt – FC Argeș 4-1

Au marcat: Yazalde 42 și 51, Aosman 77, Mățel 90+4 / Malele 24 – pen.

FCH: Cristiano – Măţel, Matricardi, I. Stoica, Opruţ – Buzan (P. Petrescu ’25), Dâlbea, Yazalde (R. Pires ’62), Sebaihi (Belu-Iordache ’62) – Aosman (Addae ’80) – Bagaric (Aralica ’80).

În etapa următoare, ultima din acest sezon regulat, FC Hermannstadt joacă la Iași, cu „lanterna“, echipă învinsă în această rundă la Clinceni, scor 1-2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*