Pianistul Cătălin Șerban concertează la Forumul German

Stagiunea camerală Florescu-Fernandez & Friends vă invită la un recital de pian susținut de către Cătălin Șerban.

Concertul va avea loc duminică, 8 decembrie, la ora 17.00, la Sala Oglinzilor a Forumului German. În program: L. van Beethoven: Sonata quasi una fantasia op.27 Nr.1 în mi bemol major, A. Scriabin: Fantasia op.28, în si minor, F. Chopin: Fantasia op.49, în fa minor, J. Brahms: Sonata Nr.2 în fa diez minor, op.2.

Născut în București, în anul 1979, pianistul Cătălin Șerban este absolvent al Liceului de Muzică „George Enescu”, la clasa de pian a profesorului Constantin Nițu. În anul 1997, își începe studiile la Universitatea de Arte din Berlin cu profesorii Martin Hughes și Laszlo Simon și participă la cursuri de măiestrie ale profesorilor Claude Frank, Georgy Sebok, Theodor Paraschivesco, Elena Lapitskaja și Dascăl Devoyon.
După terminarea studiilor la Berlin, urmează cursurile de master la „Musikhochschule Lübeck“ cu profesorul Konrad Elser, pe care le încheie cu notă maximă în anul 2006. Un an mai târziu, obține un post de lector universitar la catedra de pian a Facultății de muzică din Lübeck.

Este laureat al unor concursuri naționale și internaționale de pian, obține în anii 1996 și 1997 trei premii I la concursurile de interpretare naționale, premiul special la Concursul Internațional din Sennigalia, Italia, iar în anul 1999 premiul al III-lea și premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese moderne la Concursul de pian de la Bremen, Germania. În decursul studiilor, a obținut burse ale Universității de Arte din Berlin, ale fundațiilor „Paul Hindemith“, Berlin și „Marie-Luise Imbusch“, Lübeck.

Prof. Grigore Constantinescu: „Șerban trece victorios proba excesului de romantism, în favoarea redării fin lucide a textului, pe care nu îl lipsește nici de alura virtuoză, nici una de lirică dorită. Construcția coerentă a întregului, pianistică unitară prin soluțiile tehnice asumate, promit un urcuș ce îl va duce spre realizări care să-l reprezinte printre colegii de generație.“

Ca solist și partener în ansambluri camerale, Cătălin Șerban participă la diverse festivaluri în Germania, printre care „Brahms-Wochen“ în Lübeck, „Fränkische Musiktage“, „Musiksommer Oberstdorf“ în sudul Germaniei și „Piano City“ în Berlin, concertează ca solist cu orchestre precum „Nordwestdeutsche Philharmonie“ în Bremer Glocke, „Simfonie Orchester Berlin“ în Sala de muzică de cameră a Filarmonicii din Berlin sau cu orchestra de tineret din Basel în Stadtcasino Basel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*