Planurile lui Cîmpean pentru 2018

Conducerea Consiliului Județean Sibiu și-a propus să continue și anul acesta demersurile în privința noului spital de urgență.

Macheta viitorului spital județean, propusă de Ministerul Sănătății

„În prima parte a anului vom adopta prin ședință de Consiliu Județean acordul de parteneriat pentru un spital integrat cu Primăria municipiului Sibiu. Tot prin ședință de Consiliu Județean vom aproba structura noului spital în baza studiilor de specialitate contractate deja în acest scop. Continuă și demersurile pentru documentația tehnică“, a declarat președintele Daniela Cîmpean. În același timp, pregătirile pentru Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 vor reprezenta o prioritate în 2018. „Va continua și atragerea de fonduri nerambursabile – două noi contracte de finanțare pentru reabilitarea unor drumuri județene se semnează deja în ianuarie 2018“, a adăugat Cîmpean.

Succesele din 2017

Pentru Consiliul Județean Sibiu, 2017 a fost un an plin de provocări, dar și de reușite. „Ne-am stabilit ca prioritate obținerea de finanțări nerambursabile, mai ales având în vedere cât de limitate sunt veniturile la bugetul județului, în special sumele pe care le putem aloca dezvoltării. La finalul anului trecut, am reușit să semnăm contracte de finanțare pentru fonduri nerambursabile în valoare de peste 50 de milioane de euro, o sumă importantă dacă ne raportăm la veniturile județului în 2017 care s-au situat în jurul sumei de 289.803.932 lei, adică aproximativ 63,5 milioane euro. Fondurile nerambursabile sunt destinate unor proiecte de infrastructură rutieră, precum reabilitarea drumului județean DJ 141 Mediaș-Bârghiș în cadrul Programului Operațional Regional, dar și unor proiecte ca «Reabilitarea, modernizare și echiparea secției clinice de neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu». Și pentru instituțiile din subordine, 2017 a fost un an cu reușite importante. Aeroportul Sibiu a avut pentru prima oară peste 500.000 de pasageri, iar pentru 2018 au fost anunțate cinci noi destinații cu care Sibiul va avea legătură directă: Paris-Beauvais, Frankfurt-Hahn, Copenhaga, Bruxelles-Charleroi și Basel. Complexul Național Muzeal ASTRA a avut o creștere de peste 30% în numărul de vizitatori față de anul precedent. Secția Pneumologie 1 a Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu a fost complet renovată și modernizată din fonduri alocate de Consiliul Județean Sibiu, valoarea investiției fiind de 3,71 milioane de lei“, a mai menționat Daniela Cîmpean.


Mihai COLIBABA

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat