Plenty. În ton cu tinereţea

Ritmuri de funk-pop, influențe rock, armonie jazz, pasiune pentru acorduri rafinate, cu alte cuvinte… trupa Plenty! Au început în urmă cu aproape patru ani să răspândească sunete ritmate cu piese ca „Soul Dance” sau „Play it Free”, prin pub-urile Sibiului. Nu a fost mult până au ajuns să puncteze festivaluri importante prin toată țara. Teodora(vocal), Adrian(vocal), Diana(lead guitar), Mihai(bass), Samuel(tobe) și Victor, noul chitarist, compun actuala formulă a trupei. Într-o scurtă pauză între repetiții, membrii trupei ne-au povestit ce înseamnă Plenty şi încotro se îndreaptă.

FOTO1 (3-4 coloane): „Nu e atât de important cum ne-am cunoscut, ci simplul fapt că ne-am întâlnit toți pe aceeași frecvență de undă”, spun membrii trupei Plenty

„Nu e atât de important cum ne-am cunoscut, ci simplul fapt că ne-am întâlnit toți pe aceeași frecvență de undă”, spun membrii trupei Plenty

 

În ultima vreme, Plenty lucrează la primul album, care va apărea pe piață undeva pe la începutul anului viitor. „Ne ocupăm intens de primul album. Nu vreau să dezvălui prea multe, dar va fi un mix de sentimente şi trăiri în 50 de minute de muzică”, promite solistul. Primul EP o să continue stilul pieselor deja cunoscute, dar cu ceva în plus. „Și o premieră pentru noi – prima piesă în limba română”, dezvăluie Diana. Următorul concert nu este încă oficial, dar mâine vor cânta în deschidere la Coma. Mai multe detalii privind evenimentele pe care le pregătesc cei şase sibieni găsiți pe pagina lor de facebook.

Şi-au găsit locul

De-a lungul celor patru ani, trupa a trecut prin mai multe schimbări de la prima întâlnire cu publicul. Au plecat unii și au venit membri noi, însă cel mai mult contează că s-au întâlnit și că pot să facă împreună muzică de calitate. „Plenty a apărut din nevoia de a cânta, de a performa și de a face ceea ce ne place pe lângă activitățile cotidiene, din nevoia de a evada. Dacă înainte de culcare unii oameni beau un pahar de vin, de lapte sau un ceai… noi ne bem cana de Plenty, ca să fim siguri că dormim bine – cu griji uitate și fară probleme până a doua zi”, ne explică vocalistul Adrian Lăpădătescu. „Părerea mea este că nu e atât de important cum ne-am cunoscut, ci simplul fapt că ne-am întâlnit toți pe aceeași frecvență de undă și anume dorința de a crea muzică de care să fim mândri. Muzică pe care ne dorim s-o ducem pe cât mai multe mp3-playere”, intervine basistul Mihai Ciubotaru.

Experiența Plenty

Dorința de a crea muzică i-a adus pe scenele unor festivaluri prestigioase, după care s-au ales cu câteva premii, dar mai ales cu o mulţime de prieteni și fani. Notabile sunt participarile la Festivalul de Jazz din Sibiu sau la evenimente precum Muzeul Labirint sau Live Bus Party, organizate tot la Sibiu. Cea mai importantă apariție a trupei a fost pe scena festivalului Global Battle of the Bands de la București, unde au ieșit finaliști atât în 2010, cât și în 2011. De asemenea, trupa Plenty a câștigat și două premii – locul 1 la secţiunea creaţie, în cadrul concursului „Iaşi Music Star” şi locul 1 la secţiunea Jazz a competiţiei „Festival Rock, Jazz, Folk” de la Craiova. Toate acestea sunt, pentru cei şase sibieni, confirmarea că muzica pe care o fac ei contează. „Plenty a început dintr-o joacă și a devenit tot mai serios. Mi-a dăruit emoții, bucurii, aprecieri, prieteni și totodată responsabilități pe care cu drag le-am îmbrățișat. Pentru mine, personal, Plenty înseamnă foarte mult. Mi-e drag de tot ce am creat până acum și sunt nerăbdătoare să cream și pentru viitor”, mărturisește Teodora Bârsan, vocalista trupei. „Plenty înseamnă foarte mult – a doua familie, locul unde suntem liberi să ne exprimăm și modul cel mai sincer prin care arătăm publicului o parte din sufletul nostru, al fiecăruia”, susţine chitarista Diana Ganea.

Sinceri, naturali, originali

Împreună reuşesc să adune experiențe, trăiri și bună dispoziție într-un pachet muzical plăcut și căutat de tot mai mulți fani, iar originalitatea dă farmecul trupei. „Acest gen de muzică a reieșit din fiecare dintre noi. Fiecare a venit cu influența muzicală proprie și am reușit să le adunăm într-un singur concept. Plenty

Plenty este o trupă 100% sibiană, aflată în căutarea succesului naţional

Plenty este o trupă 100% sibiană, aflată în căutarea succesului naţional

este un gen care reprezintă vârsta noastră, trăirile, experinețele de viață și așa mai departe”, descrie Teodora. „De fapt, ce stil de muzică cântăm? În piesele noastre regăsești elemente din cam toate stilurile de muzică ce ne reprezintă pe fiecare în parte, fiecare aducându-și stările în piesele noastre, începând de la funk, jazz, soul, până la alternative rock. Asta ne place, asta cântăm!”, conchide, simplu, Mihai. „Îmbinând elemente din multe stiluri muzicale reușește să ne reprezinte pe fiecare în parte și cel mai important – ne place!”, întăreşte Diana.

Gata de debutul discografic

Pentru că talentul trebuie cultivat, cel mai mult timp îl petrec împreună la studio, repetând. Se întâlnesc aproape zilnic și fiecare contribuie la magia pieselor, pe care le compun singuri. În paralel, mai au și alte ocupații care îi ajută să-și continue visul de a face muzică. Așa că Teodora Bârsan și-a deschis boutiqoue-ul „Gossip Tree” unde vinde accesorii și haine unicat, croite de designeri români. Este un loc special pentru ea, dar până la urmă tot muzica este pe primul loc. „Cu toată inima o spun că muzica și Plenty sunt momentan două elemente foarte importante pentru mine”, mărturisește Teodora. Pentru Adi și Diana, florăria „Dalia” reprezintă un hobby prin care reuşesc să-și rotunjească veniturile. „La sfârșitul zilei, muzica este pe primul plan, pentru că asta îmi doresc să fac, asta văd în viitor, iar restul ocupațiilor mele nu pot decât să vină în ajutorul visului meu”, conchide Adrian Lăpădătescu.

Mihai CIUBOTARU | basist Plenty

„Pentru mine, Plenty este mai mult decât o experiență. În Plenty îmi regăsesc sesibilitatea, dar și agresivitatea artistică. Prin muzica noastră, sufletul meu poate să urle nestingherit, către o lume din ce în ce mai mediocră din punct de vedere sentimental, în care cu greu îți mai găsești cuvintele.”

 

Foto: Dan Susa, itsvision.info

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*