Poliţişti cu şcoală

Instruirea poliţiştilor pe bani europeni a costat peste 430.000 de euroÎn ultimii ani, poliţiştii locali sibieni au luat parte la cursuri de pregătire finanţate din bani europeni. O parte dintre ei vorbesc cursiv engleza, germana, şi-au îmbunătăţit performanţele fizice, au devenit buni comunicatori, iar managementul, achiziţiile publice şi resursele umane nu mai au secrete pentru ei.

 

Municipalitatea a finalizat implementarea proiectului „Formarea continuă şi creşterea calificării profesionale a resurselor umane pentru îmbunătăţirea eficienţei şi eficacităţii organizaţionale a Serviciului Public de Poliţie Locală al Municipiului Sibiu”, finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007 – 2013

 

Salariile nu cresc

 

În cadrul acestui proiect, 119 poliţişti locali au luat parte la cursuri de limba engleză, limba germană, achiziţii publice, comunicare publică sau pregătire fizică de specialitate. Însă, deşi se presupune că prin aceste cursuri şi-au îmbunătăţit performanţele profesionale, poliţiştii locali nu vor fi plătiţi în plus. „Guvernanţii noştri cred că un om trebuie plătit după ore/scaun şi nu după ore/gândire sau după ore/performanţă“, a comentat primarul Klaus Johannis, prezent la conferinţa de închidere a proiectului, adăugând, în compensaţie, că lucrurile învăţate ar trebui să fie un câştig în sine.

 

Bani pentru seminarii

 

Proiectul a vizat atât modernizarea structurilor administrative ale Serviciului Poliţie Locală, cât, mai ales, îmbunătăţirea relaţiei pe care poliţiştii locali o au cu cetăţenii cu care interacţionează. De asemenea, în cadrul proiectului s-au organizat două seminarii de promovare a priorităţilor orizontale ale Uniunii Europene – egalitatea de şanse şi dezvoltarea durabilă – la care au participat peste 90 de persoane, reprezentanţi ai presei, Serviciului Public de Poliţie Locală al Municipiului Sibiu, dar şi alţi locuitori ai municipiului Sibiu interesaţi de subiecte. Bugetul alocat proiectului a fost de 430.471 lei.

 

Klaus IOHANNIS | primar Sibiu

 

„Am sperat că din această performanţă îmbunătăţită pentru dvs. rezultă şi o retribuţie îmbunătăţită. Deocamdată, nu este aşa. Noi am avut şi avem guverne care au viziuni alternative. În continuare, guvernanţii noştri cred că un om trebuie plătit după ore/scaun şi nu după ore/gândire sau după ore/performanţă. Este destul de trist, dar deocamdată asta este. Eu cred că nimic din ce învăţăm nu reprezintă timp irosit.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*