Pomi pentru pace

 

Ziua Internațională a ONU pentru Pace va fi marcată astăzi și la Sibiu, printr-o acțiune demarată de elevii școlii generale cu clasele I-VII nr. 18. Aproximativ 50-60 de elevi, începând de la clasa a II-a și până la clasa a VIII-a, vor planta astăzi, de la ora 12.00, un număr de zece puieţi în curtea şcolii. Acţiunea face parte dintr-un proiect internaţional desfăşurat în mai multe ţări din întreaga lume. „Sunt 120 de ţări care vor planta copaci începând cu ora 12.00, iar în urma acestei acţiuni, în ultimii ani au fost plantaţi peste cinci milioane de pomi. Noi doar anul acesta am aflat de această iniţiativă şi vrem să ne alăturăm celorlalte şcoli din lume. Prin această acţiune, copiii vor să tragă un semnal de alarmă, pentru că îşi doresc ca în jurul lor să fie pace, linişte şi verdeaţă“, motivează Cristina Prodea, învăţătoarea care s-a ocupat de organizarea acestei acţiuni.

 

Învaţă despre pădure

 

Elevii şcolii sibiene nu sunt la prima acţiune de acest gen, deoarece unitatea este implicată într-un proiect mai amplu, „Learning about Forest“, datorită căruia în ultimii opt ani au desfăşurat mai multe acţiuni dedicate pădurii. De asemenea, de acum înainte şi-au propus să participe la toate acţiunile de plantare pregătite de Ocolul Silvic Sibiu, cu care au început o colaborare frumoasă.

 

600.000 într-o singură zi

 

Ziua Internaţională a ONU pentru Pace se serbează în fiecare an la 21 septembrie, iar astăzi primii pomi vor fi plantaţi la ora 12.00 în Oceania, urmând apoi celelate continente Asia, Europa şi Africa, lanţul de copaci urmând să ajungă şi în cele două Americi. În total, se estimează că vor prinde rădăcini peste 600.000 de copaci.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat