Pompieri decoraţi de 1 Decembrie

Pe 30 noiembrie, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt, Dumitru Croitoru”, a avut loc festivitatea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României.

Redăm, în continuare, mesajul adresat  de inspectorul șef al I.S.U. Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, la această festivitate:

Cosmin BALCU

Cosmin BALCU

Mă bucură faptul că ne aflăm azi împreună, în preajma Zilei Naționale a României, că suntem alături unii de ceilalți, măcar pentru câteva momente, în care ni se oferă ocazia să apreciem valori  ce contează cu adevărat: apartenența la o națiune, profesionalismul acțiunilor noastre, curajul nostru  și tăria de caracter, mândria de a ne fi colegi unii altora.

Astăzi vom fi împreună martorii unor momente unice în viața de militar pentru unii dintre colegi, și anume înaintarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim și  vom încerca să concretizăm în plan material respectul și prețuirea față de  unii dintre colegii care s-au remarcat de-a lungul anului prin activitatea desfășurată.

Înainte de a proceda la cele menționate mai sus, având în vedere însemnătatea acestor clipe,  vă rog să-mi  permiteți să vă transmit tuturor câteva cuvinte de suflet.

,,1 DECEMBRIE 1918” reprezintă pentru fiecare dintre noi, românii, un moment istoric. Este momentul  încununării victorioase a unui lung şir de lupte  şi sacrificii umane şi materiale pentru făurirea statului naţional unitar. Acum 96 de ani, desăvârşirea unităţii naţionale devenea fapta istorică a întregii naţiuni române.

Noi suntem ASTĂZI, AICI, pentru că urmașii noștri au crezut în ideea de unitate și prețul vieții li s-a părut un efort prea mic pentru îndeplinirea acestui ideal. Alături de,,Măria sa, ostașul român,, cum frumos spunea cineva,  politicienii acelor vremuri, cărturari și iluștri învățați, cu toții și-au dat mâna, într-o gândire  și simțire comună, așa cum nu s-a mai văzut până atunci și nici de atunci încoace. Un țel comun, o flacără care ardea intens în sufletul românilor, a dat naștere unui nucleu de ,,românitate,, ale cărui valori suntem obligați să le ducem  mai departe.

Eu nu doar spun să fim mândri că suntem români…ci vă transmit să găsiți în fiecare dintre dumneavoastră puterea de a simți această mândrie nu doar o dată  pe an, de ziua națională, ci în fiecare dintre gesturile calde ale părinților și bunicilor noștri sau în ochii senini ai copiilor noștri, în lucrurile bune și dragi care ne înconjoară. Și atunci, în fiecare dintre aceste momente,  fiorul apartenenței la acest neam  de bravi eroi ar trebui să străbată întreaga noastră ființă. Și atuncivom găsi în noi puterea de a trece dincolo de materialul existenței noastre și de a prețui valori perene.

Evenimentul tragic de acum o săptămână care a vut loc pe teritoriul județului nostru ne readuce aminte cât de vulnerabiliși fragili suntem ca oameni în fața destinului și cât de mult  valorează în astfel de momente șansa pe care noi am primit-o de a ne numi salvatori, de a fi eroii timpurilor noastre, salvând vieți sau ducând până la extreme acțiunile noastre în lupta cu destinul.

Și pentru toate aceste lucruri, eu, în calitate de comandant, VĂ MULȚUMESC și mă înclin în fațadumneavoastră !

Vă urez sănătate, înţelegere, suflet generos faţă de cei aflaţi în dificultate, putere de muncă, bucurii personale şi realizări pe plan profesional.

LA MULȚI ANI DRAGI COLEGI care purtați numele marelui  Sfânt Andrei, LA MULȚI ANI ROMÂNI, LA MULȚI ANI ROMÂNIA!.

Festivitatea a continuat cu înaintarea în gradul următor înaintea expirării stagiului minim în grad, a cinci ofițeri, un maistru militar și 89 de subofițeri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Căpitan Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor, pregătire profesională şi comportare demnă.

De asemena, a fost acordat premiul ”Pompierul anului” plutonierului adjutant șef Dorin Matenciuc, care s-a evidențiat în mod deosebit în executarea misiunilor încredințate și au fost înmânate trei Plachete Onorifice, trei Embleme de Merit și  trei Distincții de Serviciu, cadrelor militare.

Pentru spijinul, devotamentul și profesionalismul manifestat pe timpul desfășurării întervențiilor executate la accidentul de elicopter, produs în data de 21 noiembrie, în zona localității Stejărișu, inspectorul șef al I.S.U. Sibiu, colonel Laurențiu Cosmin Balcu, a felicitat 58 de cadre militare atât de la reședința inspectoratului, cât și din structurile subordonate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*