Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu organizează, pe stadionul Voința și în baza de pregătire “Pompierul” din municipiul Sibiu, etapa națională a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă. 

La acest concurs vor participa, în perioada 3 – 4 august, 16 echipaje ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, câtigătoare ale etapelor zonale, opt ale serviciilor voluntare pentru situații de urgență din județele Maramureș, Suceava, Giurgiu, Brașov, Călărași,  Mehedinți,  Sibiu,  Iași, dar și alte opt echipaje ale serviciilor private pentru situații de urgență din județele Argeș,  Neamț, Satu Mare, Brașov,  Galați,  Vâlcea,  Sibiu și Prahova.

Juriul va fi compus din trei cadre ale IGSU, iar arbitrii vor fi reprezentanți din cadrul ISU București – Ilfov, ISU Gorj,  ISU Bistrița-Năsăud,  ISU Timiș, ISU Olt și ISU Hunedoara.

“Aceste concursuri se desfășoară anual cu scopul ca participanții să-și dezvolte şi să-și perfecţioneze aptitudinile şi deprinderile specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Totodată, în cadrul acestor concursuri este evaluat nivelul de pregătire a capacităţii de intervenţie a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă”, a precizat sublocotenentul Ramona Nistor, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Cele 16 echipaje vor avea de parcurs trei probe practice: “Ștafeta 4×100 metri”, „Pista de îndemânare şi viteză” și „Dispozitivul de intervenţie”.

Concursurile vor debuta mâine dimineață, cu un ceremonial, după care, în intervalul orar 09.00-14.00, vor urma două probe practice:  “Pista cu obstacole pe 100m” și “Ştafetă 4x100m, ce se vor desfășura pe stadionul Voința.

Vineri, va avea loc ultima probă practică, “Dispozitivul de intervenție”, ce se va desfășura în intervalul orar  09.00 – 12.00, în Baza de pregătire “Pompierul”, urmată de festivitatea de premiere şi de închidere a concursurilor, în intervalul orar 13.00 – 14.00, pe stadionul Voința.

 

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*