Poplaca și-a modernizat infrastructura stradală

Primarul comunei Poplaca, Vasile Budin, și Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, au vizitat, ieri, investițiile realizate de către echipa primăriei, atât prin fonduri provenite din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), program inițiat și implementat de Guvernul PSD, cât și din fonduri proprii.

Au fost modernizate aproape toate străzile din comună, dar și școlile și locurile de joacă pentru copii. Au fost schimbate stranele bisericii ortodoxe, aleile din cimitir au fost pavate, iar iluminatul modernizat. Clădirea Primăriei a fost, de asemenea, renovată.

13 străzi prin PNDL

Cea mai importantă investiție a vizat reabilitarea a 13 străzi din comună, prin PNDL. Este una dintre cele mai importante investiții derulate în ultimii 30 de ani în comuna Poplaca. Lungimea totală a străzilor realibilitate prin așternere de piatră cubică pe partea carosabilă însumează peste 4 km. Proiectul finanțat prin PNDL a fost finalizat de curând, în condițiile în care valoarea proiectului a fost de aproape 7 milioane de lei. Cele 13 străzi incluse în proiect sunt: Merilor, Mesteacănului, Teilor I și II, Traian, Grupului, Rășinărenilor, Brazilor, Nucilor, Roman, Finentelor, Tudor Vladimirescu, Pinilor și Varului. Practic, se poate afirma că Poplaca deține una dintre cele mai moderne rețele stradale din județ, ca urmare a lucrărilor de investiții derulate în ultimii ani.


Investiții absolut necesare

„Împreună cu echipa Primăriei, am reușit să modernizăm infrastructura localității, instituțiile de învățământ, dar și lăcașul de cult al comunei. Dispensarul medical din localitate este dotat conform normelor în vigoare. Clădirea Primăriei, în care intră zilnic poplăcenii, a fost renovată în totalitate. Din toată Mărginimea Sibiului, Poplaca a fost aleasă să găzduiască Centrul pentru Dezvoltare Montană, iar noi am reabilitat o clădire a Primăriei care să deservească această instituție importantă pentru zona montană a județului Sibiu. Avem în derulare înlocuirea întregului sistem de iluminat public cu un sistem de iluminat ecologic și inteligent. De asemenea, am semnat un contract pentru introducerea gazului metan în comuna noastră. Nu ne oprim aici, pentru că avem în plan și alte proiecte pentru comunitatea noastră”, susține Vasile Budin, primarul comunei Poplaca.

„Mă bucur că poplăcenii, oameni ospitalieri și gospodari, au în fruntea lor, la primărie, o echipă de oameni dedicați, care reușește să facă lucruri extraodinare pentru comunitatea din Poplaca. Și în acest caz se adeverește acea vorbă din bătrâni care spune că omul sfințește locul”, a afirmat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*