POR, lecţie învăţată: Sibiul a atras 80 de milioane de euro

Reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judeţean, a Bisericii Evanghelice şi modernizarea străzilor Faurului, Ocnei şi 9 Mai, dar şi noul sediul unei societăţi comerciale din Sibiu sunt posibile prin proiecte realizate din fonduri europene.

 

Reprezentanţii autorităţilor locale au văzut, miercuri, la faţa locului, rezultatele proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional în municipiul Sibiu. Vizita de informare a fost organizată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, în calitate de autoritate de management a programului, iar la eveniment au participat directorul AM POR, Cătălin Surdeanu, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Ioan Cindrea, Maria Ivan, director Organism Intermediar POR din cadrul ADR Centru, precum şi reprezentanţii Primăriei municipiului Sibiu şi ai beneficiarilor de finanţare. Tot în cadrul acestei vizite de informare, beneficiarii din administraţia publică, din rândul ONG sau mediul privat şi-au prezentat proiectele, vorbind deschis, alături de organizatorii din MDRAP şi partenerii lor din ADR Centru, despre succesele şi greutăţile în accesarea fondurilor.

Vizită în teren

Au fost vizitate proiectele rezultate din patru cereri de finanţare, depuse de către Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Parohia Evanghelică Sibiu, precum şi de SC EM 2Soft SRL din municipiul-reşedinţă a judeţului. Vizita a debutat la ambulatoriul nr. 1 al Spitalului Judeţean Sibiu, unde au fost prezentate investiţiile care au modernizat complet această mare policlinică sibiană. În continuare, autorităţile au verificat lucrările care se desfăşoară la catedrala evanghelică, un simbol al oraşului, care va fi complet reabilitat cu fonduri europene. Din piaţeta catedralei, organizatorii au propus participanţilor parcurgerea străzilor Faurului, Ocnei şi 9 Mai, unde se desfăşoară lucrări de modernizare finanţate prin programul Regio şi care vor schimba complet Oraşul de Jos. Un alt proiect vizitat a fost cel al unei societăţi comerciale care a investit în eficienţă, într-o clădire complet nouă şi în tehnică de calcul ultra-performantă.

Proiecte pentru Sibiu

În judeţul Sibiu au fost contractate, prin programul Regio, 46 din cele 160 de proiecte propuse.  Valoarea totală a acestora este de 108 milioane de euro, din care 80 de milioane sunt finanţate prin Regio. „În judeţul Sibiu, prin cele 50 proiecte contractate sau care se vor contracta în curând, se vor reabilita infrastructura urbană, cea medicală, precum şi sistemele sociale şi cele destinate sprijinirii afacerilor. Acestea completează investiţiile în realizarea de drumuri, în învăţământ şi în turism, atât din municipiul-reşedinţă, cât şi din întregul judeţ. Se lucrează intens şi cetăţenii vor vedea tot mai des efectul favorabil adus de aceste fonduri nerambursabile asupra dezvoltării judeţului şi regiunii“, a dat asigurări Simion Creţu, directorul general ADR Centru.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat