Porr ia ştafeta

 

Medicul Paul Jürgen Porr a preluat şefia Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR). Născut în 1951, la Mediaş, Porr este consilier judeţean şi conduce Secţia Clinică Medicală I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Reprezentanţi ai FDGR din întreaga ţară s-au reunit marţi la Sibiu, după ce Klaus Iohannis s-a înscris în PNL şi a decis să renunţe la orice funcţie de conducere în Forum. Finul său de cununie, Paul Jürgen Porr, a fost unicul candidat pentru preşedinţia formaţiunii şi a fost ales în unanimitate.


„Eu sunt vicepreşedintele Forumului pe ţară, înainte să ajungă Klaus Iohannis preşedinte, adică din 1995, el a preluat conducerea din 2002. De atunci, noi am colaborat bine şi relaţia a fost bună între preşedinte şi vicepreşedinte şi undeva, secundar, din această relaţie oficială, a ajuns să fie unul din naşii noştri, pentru că mai avem unul, la Cluj. Deci, nu are nicio legătură. În plus, nu a făcut dânsul propunerea (de candidatură – n.red.), a ţinut să precizeze Porr, într-un interviu acordat Agerpres.

 

 

Mandat de continuitate

 

Noul lider al FDGR a anunţat că mandatul său va sta sub semnul continuităţii. Porr a mai promis că va avea o colaborare constructivă şi pragmatică cu partidele politice din România şi relaţii colegiale cu reprezentanţii celorlalte 17 minorităţi naţionale. „Vom continua să facem ceea ce am făcut şi până acum şi vom păstra aceeaşi loialitate faţă de statul român. Nu vom permite altora să vorbească şi în numele nostru“, a subliniat Paul Jürgen Porr. De asemenea, FDGR va continua să îndeplinească rolul de punte între România şi Germania, în principal, dar şi cu alte state vorbitoare de limbă germană, cum ar fi Austria sau Elveţia, aşa cum a făcut-o încă din 1990, de la înfiinţarea sa.

 

Originar din Mediaş

 

Paul Jürgen Porr s-a născut în 1951, la Mediaş, este căsătorit şi are doi copii. A urmat cursurile Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca şi a fost, în perioada 1997-2000, director general al Spitalului Clinic de Adulţi din Cluj-Napoca. Din 2006, s-a întors la Sibiu, fiind conferenţiar la Facultatea de Medicină „Victor Papilian“ şi şeful Secţiei Medicală I a Spitalului Judeţean. Totodată, acesta este consilier judeţean, din 2008, şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean. Porr face parte din FDGR încă de la înfiinţare, în 1990, iar în perioada 1990 – 1995 a condus filiala judeţeană din Cluj, după care a deţinut preşedinţia organizaţiei regionale FDGR Transilvania, dar şi funcţia de vicepreşedinte naţional.

 

Simplu membru

 

Pe de altă parte, Klaus Iohannis a rămas simplu membru al formaţiunii. „Eu sunt în situaţia, aparent paradoxală, de a fi apărat tot timpul independenţa politică a FDGR şi de a fi devenit cel mai cunoscut membru al FDGR membru într-un partid politic. Am vrut să renunţ la toate posibilele poziţii din FDGR, tocmai pentru a nu fi eu acela care creează o legătură între FDGR şi un partid politic. Asta nu înseamnă că am renunţat la simpatiile mele pentru FDGR şi asta nu înseamnă că nu există simpatii liberale pentru Forum, însă nu am acceptat să formalizez aceste legături“, a conchis Johannis.

 

 

11

ani a condus Iohannis FDGR-ul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*