Porți deschise la Consiliul Judeţean

Consiliul Judeţean Sibiu aniversează astăzi 23 de ani de existenţă, cu porţile deschise. Gazdele îşi propun să confere o mai bună vizibilitate și transparență instituției și să o apropie de comunitatea locală.

Cindrea taie tortul cu DicuConducerea Legislativului Judeţean a pregătit un program de vizitare a sediului instituţiei adresat tuturor sibienilor. Astfel, în această dimineaţă, între orele 8.30 și 10.30, cei care doresc să viziteze Consiliul Judeţean Sibiu (CJS) pentru a face un tur ghidat al instituţiei sunt aşteptaţi la parter, la Centrul de Informaţii pentru Cetăţeni, de unde vor fi preluaţi de către personalul instituţiei. Traseul vizitei include foaierul de la etajul I, unde sunt prezenţi, în fotografii, cei cinci preşedinţi pe care CJS i-a avut timp de 20 de ani, în perioada 1992-2012: Romeo Trifu, Nicolae Nan, Eftimie Costeiu, Constantin Morar şi Martin Bottesch. Tot în foaier, vizitatorii vor afla care sunt cele 13 personalităţi care au primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Sibiu.

 Faţă în faţă cu Cindrea

 Locul de maxim interes al vizitei îl va constitui, cu siguranţă, biroul preşedintelui. Oaspeţii au ocazia să intre în biroul lui Ioan Cindrea. De altfel, în fiecare zi de miercuri, în cei aproape trei ani de la preluarea mandatului, Cindrea acordă audienţe tuturor celor care îi solicită acest lucru. Vizita va continua cu sala mică de şedinţe și sala pentru conferinţe de presă, unde se vor face fotografii de grup, după care sibienii vor avea ocazia să viziteze sala mare de şedinţe, situată în clădirea nou construită în curtea instituţiei. Vizitatorii pot zăbovi în sala de şedinţe şi pentru a viziona filmul de prezentare al judeţului Sibiu – „Judeţul Sibiu, poarta de sud a Transilvaniei”, cu o durată de 16 minute, realizat de regizorul Dumitru Budrala.

 Deschidere totală

Sărbătoarea va continua în jurul prânzului, cu o întâlnire în sala mare de şedinţe, la care vor participa studenţii diferitelor facultăţi ale Universităţii „Lucian Blaga”, unii dintre aceştia fiind chiar studenţii preşedintelui Cindrea sau ai celorlalți consilieri judeţeni care sunt şi cadre universitare: Liviu Mihăescu, Lucian Cioca, Paul Porr, Dan Sabău şi Radu Chicea. „Dacă anul trecut am gândit evenimentul ca o reuniune de suflet, ca o aducere laolaltă a tuturor celor care au condus CJS din 1992 şi până în prezent, anul acesta avem o altă abordare. Pe de o parte, vrem să evidenţiem faptul că actualul Legislativ judeţean reuneşte cele mai multe cadre universitare din istoria de peste două decenii a CJS, ceea ce conferă, evident, un nivel înalt de pregătire, de competenţă şi profesionalism activităţii de abordare şi administrare a atribuţiilor administraţiei publice judeţene. Iar pe de altă parte, şi datorită prezenţei acestor cadre universitare în rândurile consilierilor judeţeni, dorim să continuăm şi să subliniem legătura şi colaborarea dintre CJS şi mediul academic sibian, reprezentat în special de ULBS”, a precizat Cindrea.

 Beneficii

Scopul invitării studenţilor este creşterea vizibilităţii CJS în mediul academic sibian, precum şi continuarea şi intensificarea colaborării dintre CJS şi ULBS, concretizată până în prezent printr-un protocol în baza căruia studenţii au oportunitatea să efectueze practica de profil fie la Consiliul Judeţean, fie la cele 23 de instituţii aflate în subordinea acestuia. De asemenea, Consiliul Judeţean a încheiat un parteneriat cu Facultatea de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu, care a constat în amenajarea Centrului Stomatologic Universitar din bugetul judeţean, iar Facultatea de Medicină a dotat centrul cu aparatură performantă, etajele I şi II fiind date facultăţii în folosinţă gratuită pe o perioada de 5 ani. Un beneficiu al acestui parteneriat este faptul că asistaţii din centrele de plasament şi cei din centrele de îngrijire pentru persoane adulte vor beneficia de servicii stomatologice gratuite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*