Posibilă CONFRUNTARE între Kovesi şi Toader la CSM, după ce ministrul Justiţiei a cerut revocarea procurorului şef al DNA

Procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, se va prezenta, azi, la şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, în care se va discuta avizul pentru solicitarea de revocare din funcţie. La şedinţă va participa şi ministrul Tudorel Toader.

Laura Codruța KOVESI

„În întâmpinarea interesului general suscitat de avizul consultativ solicitat Consiliului Superior al Magistraturii, Secţia pentru procurori informează opinia publică cu privire la faptul că urmează să ia în discuţie solicitarea Ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie în şedinţa stabilită pentru ziua de marţi, 27 februarie, ora 14.00, la sediul Consiliului”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Superior al Magistraturii, potrivit agenției Mediafax, preluată de Monitorul de Cluj.

Membrii Secţiei pentru Procurori au invitat-o şi pe Kovesi la audieri, pentru a-şi expune punctul de vedere, surse judiciare declarând că procurorul-şef DNA se va prezenta la şedinţă.

Avizul ce urmează a fi dat de Secţia pentru Procurori a CSM în cazul procedurii de revocare iniţiate de ministrul Justiţiei este consultativ.

De asemenea, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a confirmat că va participa la şedinţa Secţiei pentru Procurori a CSM, în care se va discuta solicitarea sa privind revocarea din funcţie a procurorului-şef DNA.

One Comment

 1. Lucia Negru says:

  Buna ziua,

  Chestia asta cu „spune-ti parerea!” in mintea mea are si urmarea „…ca tot nu conteaza!”. Ca si la votari cand alegi pe cine vrei, dar intotdeauna iese „cine trebuie”.

  Parerea mea – daca tot mi-ati cerut-o – este ca as fi fericita sa nu mai aud de aceasta ciuma. Sunt pur si simplu revoltata, nu atat de abuzurile in serviciu ale malului de femeie cu frunte cat o dunga (de unde creier?) si minte viciata, cat de prostia maselor de semeni ai mei pe care, biblic, ar trebui sa ii iubesc ca pe mine insami, dar care incontinuu par sortiti prostiei. Si nu, nu jignesc pe nimeni.

  In primul rand, se tot bate moneda pe Kovesi/DNA. Dar Kovesi NU ESTE DNA!!! Si ce sa vezi? fara Kovesi nu va mai functiona DNA? Nu cred. Poate va veni cineva integru, cineva cu coloana vertebrala si care nu va mai ordona fabricarea de dosare pe banda rulanta la ordinul puterii inscaunate.

  In al doilea rand, se „omite” un fapt evident: cat timp au fost concitadini la Sibiu, Kovesi a trimis spre rezolvare catre o instanta din Ploiesti dosarul prin care madam’ „prima doamna” a tarii (adica prima delincventa a tarii) trebuia condamnata pentru fals si uz de fals in acte publice prin care si-a dobandit o parte din proprietati familia Johannis. Imi inchipui ca sotii Johannis traiau in aceeasi casa si presedintele stia de lucrul asta. De unde si recunostinta mascata in laude la adresa activitatii procurorului-sef al DNA. Cum oare sa o revoce cand ii este dator libertatea sa si a sotiei? Zau, parca nu stiti ce vorbiti!

  In al treilea rand, nu avem nicio dovada ca daca pleaca Kovesi va veni altcineva mai rau. Poate fi mult mai rau, dar poate fi un om integru si cu un management bine articulat, de pe urma deciziilor caruia statul roman sa nu mai plateasca daune la CEDO. Aceasta Kovesi nu e decat un monstru uman cu un comportament fascist care a demonstrat ca face politie politica torturand oamenii care ii intra in vizor ca indezirabili, care sfideaza legea si autoritatile statului – vezi refuzul de a se prezenta la Inspectia Judiciara – stiind ca cei ce o sustin, de la presedinte, la sefi de partide, sunt cu totii santajabili. Iar ea stie pe ce butoane sa apese. De fapt, asta e problema! Ca si presedintele e santajabil, de aceea, in fata evidentei raportului Inspectiei Judiciare care arata grave abuzuri in serviciu ale Codrutei Kovesi, el incalca atat Constitutia Romaniei, cat si autoritatea ministrului justitiei, refuzand sa dea curs propunerii acestuia de a o revoca pe mutanta intepenita in dinti in functia de pe care musca toti dusmanii unei anume „elite” politice la comanda careia actioneaza ea.

  As vrea sa intelegem cu totii ca DNA nu este Kovesi, ca Kovesi a facut destule abuzuri in serviciu, ca ea si Johannis sunt ambii penali si ca treaba asta trebuie pusa la punct conform Constitutiei Romaniei. Adica RAUS! amandoi. Sa vina alt procuror sef la DNA si sa ne scuteasca de abuzuri. Iar daca acela nu va fi bun, si el este schimbabil. Putem schimba oricat pana vom gasi persoana care corespunde functiei respective. Nimic nu e etern.

  Totodata as vrea sa vedem si suma daunelor platite de statul roman ca urmare a sentintelor date de CEDO impotriva celor date de instantele din Romania, pe baza dosarelor prost instrumentate sau fabricate de DNA si sa vedem cum anume raspunde „Codruta” acestor prejudicii aduse statului si cetatenilor Romaniei.

  Nu consider ca starea de fapt de acum trebuie prelungita deoarece e clar ca decizia presedintelui e una partinitoare pe motive personale, dar legea (pe care el si sotia lui au incalcat-o) trebuie aplicata. Acum! In plus, nu sunt de acord cu incurajarea de catre presedinte a subminarii autoritatii ministrului justitiei, caci e clar ca se creaza un precedent periculos.

  Si cam atat! Cred ca am fost clara.

  Multumesc!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*