Povestea luminilor

80.000 de leduri vor lumina pietonala Nicolae Bălcescu în perioada 15 decembrie 2014 – 1 ianuarie 2015. Structurile luminoase, cu înălțimea de 21 de metri și lățimea de 20 de metri, vor creea o atmosferă feerică și unică în România.

Două tuneluri, realizate pe structuri de lemn și montate la capetele pietonalei, unite de mai multe arcade, vor întregi atmosfera extraordinară de sărbătoare a oraşului. Timp de două săptămâni, organizatorii propun o călătorie inedită, spre Piața Mare, o experiență unică în România, presărată cu multe aventuri.

Surprize pe traseu

sibiu ligts&mor e - FOTO Vali NovacovschiMontarea structurilor și ledurilor începe astăzi și va dura zece zile. „Tunelul de lumini pe care îl vom monta, cu ajutorul colaboratorilor noștri italieni, nu este o simplă instalație. Alături de zecile de mii de luminițe multicolore, anul acesta am gândit un eveniment complet, pentru că feedback-ul de anul trecut ne-a arătat că oamenii s-au bucurat nespus de acest eveniment. Cei care vor alege să ia la pas pietonala centrală se vor putea bucura de concerte, concursuri cu Moș Crăciun și vor putea pleca acasă cu multe cadouri pentru apropiații lor, pentru că mai mulți artizani vor fi acolo pentru a le da câteva idei“, dezvăluie Sandra Dragoman, manager Sibiu Lights & More.

Lumini şi concerte

Zecile de mii de leduri se vor aprinde simultan, în cadrul deschiderii oficiale a evenimentului, pe 15 decembrie, la ora 18.00. Festivitatea de deschidere va fi întregită de un concert al trupei Domino, urmat de un impresionant foc de artificii și concursul „Moș Crăciun, cadouri pentru cei mici”. Sibienii, dar și turiștii care vor vizita Sibiul, se pot bucura zilnic de atmosfera de sărbătoare care va cuprinde, anul acesta, întreaga pietonală. În sâmbăta următoare, pe 20 decembrie, organizatorii propun, pe lângă itinerariul presărat de cele 80.000 de luminițe multicolore, un concert deosebit al trupei Arpi & Zip Band (Cluj-Napoca) și, bineînțeles, concursul pentru cei mici la care vor fi prezenți atât Moș Crăciun, cât și ajutoarele lui, spiridușii.

Evenimente live

În ultimul weekend al Sibiu Lights & More 2014, alături de concursurile organizate de Moș Crăciun, vineri, 26 decembrie, pe scenă va urca trupa Lipicioșii, iar duminică, 28 decembrie, organizatorii pregătesc două concerte. Luminițele vor fi aprinse pe toată perioada evenimentului, de luni până joi, de la orele 17.00 până la miezul nopții, iar vineri, sâmbătă și duminică de la 17.00 la ora 2.00.
Live pe internet

Sibiu Lights & More îl va avea ca amfitrion pe cunoscutul actor sibian Bogdan Sărătean, iar deschiderea oficială, precum și celelalte concerte cuprinse în eveniment, vor fi transmise live, pe www.livestream.com/RomaniaLiveEvents.

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat