Poveștile copilăriei prind viață la Sibiu

Etapa națională a festivalului-concurs „CDIdei în cărți” se desfășoară astăzi la Casa Corpului Didactic (CCD) Sibiu.

„Motivaţi de ecoul pe care l-au avut primele patru ediţii ale festivalului, am propus în anul școlar 2018-2019 extinderea proiectului la nivel național. În acest an, proiectul se află la a V-a ediție și este înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale, aprobat de Ministerul Educației Naționale. La nivel național, s-au înscris echipaje din 28 de județe”, a precizat Camelia Vancu, profesor metodist la CCD Sibiu.

Ideea echipei Casei Corpului Didactic din Sibiu de a organiza un festival în care să fie implicate, în primul rând, centre de documentare şi informare (CDI) şi biblioteci din cadrul unităţilor de învăţământ, a izvorât din dorinţa de a pune în valoare pasiunea pentru lectură în special, pentru cultură, în general, cât şi pentru a oferi un cadru de demonstrare a deprinderilor, abilităţilor şi cunoştinţelor elevilor dobândite în contexte nonformale.

Festivalul a preluat ideea unei activităţi cu caracter nonformal, aceea a Muzeului literar. “Muzeul literar” este o activitate de animaţie de lectură în cadrul căreia elevii, în urma lecturii unei cărţi/ lucrări documentare, realizează un obiect reprezentativ din acea lucrare pe care îl prezintă publicului, “vizitatorilor”.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat