Pregătiri pentru summitul de la Sibiu. Prefectul, preocupat de utilități

Prefectul a avut, astăzi, o întâlnire de lucru cu directorii societăților Apă Canal SA, Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud SA.

Pe agenda discuțiilor s-au aflat trei subiecte extrem de importante pentru județul Sibiu. În primul rând a fost vorba despre organizarea Consiliului European Informal – summit-ul șefilor de stat sau de guvern programat să se desfășoare în 9 mai 2019, în municipiul Sibiu. Prefectul Adela Muntean a dorit să se asigure că, în perioada respectivă, nu vor exista șantiere deschise pe principalele artere rutiere incluse în traseul oficialilor prezenți la summit.

În același context, autoritățile au pus în discuție protejarea stațiilor de transformare care asigură distribuția energiei electrice în municipiul Sibiu. Pentru a evita întreruperile majore ale furnizării energiei electrice, directorii Transelectrica – Sucursala de Transport Sibiu și Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud au luat o decizie comună: vor lega stația Cisnădie de stația Dumbrava, printr-o linie electrică aeriană. Astfel, se va realiza, „închiderea buclei” din jurul municipiului Sibiu. Proiectul va fi finalizat în acest an.

S-a vorbit, de asemenea, despre extinderea și reabilitarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru localitățile Avrig, Mârșa, Săcădate și Glâmboaca. În urma discuțiilor,  s-a stabilit că Transelectrica va veni în sprijinul SC Apă Canal SA, prin emiterea avizului de amplasament. Proiectul, în valoare de 214 milioane de euro, cuprinde localități din județele Sibiu și Brașov.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*