Pregătiţi pentru deszăpezire

În contextul în care se anunță noi căderi de zăpadă în municipiul Sibiu, Primăria a dispus echipelor firmelor care se ocupă de deszăpezire să fie pregătite pentru a interveni în teren.

Reprezentanţii municipalităţii sibiene susţin că asocierea de firme cu care Primăria Sibiu a semnat contractul pentru salubrizare și deszăpezire pentru următorii trei ani are în stoc suficientă sare și clorură de magneziu pentru a interveni în teren, în funcție de necesitate. “Conform noului contract încheiat cu Asocierea SC Schuster & Co Ecologic – SC Getesib SA se va interveni pentru deszăpezire cu următoarele priorități: drumuri în pantă și rampă, poduri și viaducte, sensuri giratorii, artere principale cu un volum mare de trafic, artere secundare, alte străzi prevăzute în grafice. Prin urmare, deszăpezirea nu se va face simultan, ci cu prioritățile stabilite conform volumului de trafic pe străzile respective sau gradului de înclinație al acestor drumuri, pantele și rampele necesitând deszăpezirea imediată pentru a evita deraparea autovehiculelor. În același scop, în aceste zone sensibile au fost amplasate și cutii cu materiale antiderapante pe care șoferii le pot utiliza în caz de nevoie”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt în cadrul Primăriei Sibiu.

 Amenzi

Conform reprezentanţilor municipalităţii sibiene, un alt aspect foarte important este acela al curățării trotuarelor. “Reamintim sibienilor, persoane fizice sau persoane juridice, că au obligația conform HCL 210/2001, articolul 1, litera e și articolul 6 litera o de a curăța trotuarele din fața casei sau firmei pe care o dețin. Conform aceluiași act normativ local, după curățirea trotuarelor de zăpadă, pe acestea trebuie împrăștiate substanțe antiderapante și împotriva poleiului. La fel de importantă este și prevederea care stipulează că aruncarea zăpezii din curți pe trotuare sau pe carosabil este interzisă”, continuă Mirela Gligore.  Inspectorii Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat precum și agenții Poliției Locale au patrulat în teren în aceste zile, pentru a le reaminti sibienilor că au aceste obligații. În contextul temperaturilor scăzute care au dus la formarea gheții și mai ales în contextul în care se anunță noi căderi de zăpadă, inspectorii municipalității vor trece în următoarele zile la aplicarea de amenzi celor care nu respectă aceste prevederi. Amenzile sunt cuprinse între 100 și 200 de lei pentru persoane fizice și între 250 și 350 de lei pentru persoanele juridice.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat