Premierul la raport. Dăncilă a vorbit despre stadiul autostrăzii Sibiu – Pitești

Prezentă, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, premierul Viorica Dăncilă a prezentat stadiul proiectului autostrăzii Sibiu – Piteşti.

„M-aţi întrebat de autostrada Bucureşti-Piteşti, stadiul autostrăzii Sibiu… Da, vreau să vă răspund punctual şi de aceea sunt foarte atentă. Stadiul autostrăzii Sibiu-Piteşti: secţiunile 1 şi 5 ale autostrăzii se află în evaluare, iar la începutul lunii mai se vor anunţa câştigătorii acestor licitaţii. Secţiunile 2,3,4 vor fi scoase la licitaţie după data de 18 iunie şi se va obţine acordul de mediu”, a precizat Dăncilă.

Pe de altă parte, premierul a răspuns şi la unele întrebări care au vizat infrastructura. „Referitor la (…) infrastructură, problema este reală şi tocmai de aceea, în cursul următoarei săptămâni, vom restructura monitorizarea şi coordonarea investiţiilor strategice prin înfiinţarea unei unităţi centralizate”, a precizat Dăncilă. În ceea ce priveşte măsurile care vor fi luate în privinţa infrastructurii critice, primul ministru a spus: „Până la sfârşitul acestei luni, vom adopta o lege a parteneriatului public-privat şi un nou pachet legislativ privind achiziţiile publice şi considerăm că acest lucru este benefic şi este aşteptat de mulţi români”.

Viorica Dăncilă a fost prezentă, ieri, la „Ora prim-ministrului”, la solicitarea grupului parlamentar PNL.

Șefa Executivului a dat asigurări, cu aceeași ocazie, că Guvernul are bani pentru plata salariilor mărite ale profesorilor şi medicilor. „Datele statistice oficiale arată că puterea de cumpărare din România a crescut în 2017 cu 12,7%, în cazul salariilor, şi cu 10,3% la pensia medie. Sunt cele mai mari creşteri de putere de cumpărare în cadrul Uniunii Europene. M-aţi întrebat dacă sunt bani, de la 1 aprilie, să plătim salariile profesorilor. Avem bani atât pentru plata salariilor profesorilor, mărite cu 20%, precum şi pentru plata salariilor medicilor, mărite cu procente între 75 şi 125%, dar şi pentru plata a 1,2 milioane de vouchere de vacanţă, în valoare de 1.450 de lei, pentru fiecare angajat din sistemul public”, a spus Viorica Dăncilă, într-un răspuns la o întrebare a liderului grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Raluca Turcan, președintele PNL Sibiu.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat