Premierul Viorica Dăncilă: Pregătirile pentru organizarea Summit-ului UE de la Sibiu sunt în grafic

Guvernul este „în grafic” cu organizarea Summitului de la Sibiu din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi agendei strategice pentru perioada 2019 – 2024, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

„În acelaşi timp, vom continua dezbaterile asupra unor teme importante pentru viitorul Europei precum combaterea discriminării, intoleranţei, xenofobiei, antisemitismului şi a rasismului, politica de migraţie şi azil, reducerea decalajelor între regiunile de dezvoltare, consolidarea pieţei unice, dezvoltare durabilă, securitatea socială şi a frontierelor”, a precizat, la Palatul Victoria, premierul, care a prezentat vineri bilanţul Preşedinţiei României la Consiliul UE, la două luni de la preluarea mandatului, relatează Agerpres.

Summit-ul din 9 mai, dedicat viitorului Uniunii Europene şi viitoarei agende strategice a liderilor pentru perioada 2019 – 2024, va reuni la Sibiu 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale și 400 de invitaţi de rang înalt. Pentru ca totul să decurgă bine, pregătirile sunt în toi. Astfel, în data de 28 martie va avea loc la Sibiu o şedinţă cu reprezentanţi ai delegaţiilor. „În 28 martie vin antemergătorii tuturor statelor şi atunci şi după aceea se va trage linie. Vin şi vizionează spaţiile, locaţiile şi trag o concluzie“, a declarat primarul Astrid Fodor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*